Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humanas nya äldreboende i Norrtälje Hamn

Till sommaren 2021 öppnar Humana ett nytt äldreboende i Norrtälje Hamn. Boendet blir en del av det nybyggda området med närhet till butiker, caféer och kommunikation.

  • Bemannat dygnet runt
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Gym & bastu
  • Takterrass
  • Miljöbyggnad Silver
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Boendet

Äldreboendet kommer att erbjuda 80 lägenheter. Det har ett fantastiskt läge med utsikt mot Norrtäljeviken från trädgården med bara ett stenkast från hamnpromenaden och havet. Från samlingssalen och dess takterrass har du utsikt över staden. För besökare är det enkelt att parkera i garaget med hiss direkt upp till boendet. Här finns även laddstationer för el- och hybridbilar. Förutom en gemensam samlingssal och en takterrass finns det även ett aktivitetsrum, gym/rehab samt en bastu.

Boendet består av åtta avdelningar med tio lägenheter vardera. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum, kök och matsal. Varje våningsplan består av två avdelningar som knyts samman med en gemensam inglasad balkong och ett aktivitetsrum.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 31 kvadratmeter stor. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, handikappanpassat badrum, sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid samt en TV. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

För att få flytta in på Norrtälje Hamn så krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på takterrassen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. På innergården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Mat & Måltider

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi firar högtider med traditionella rätter.

Om huset

Huset har solceller och kommer att miljöcertifieras i Miljöbyggnad nivå Silver. Huset har även komfortkyla, vilket säkerställer en behaglig temperatur året runt, även under de varmaste sommarmånaderna.

Läs mer om Miljöbyggnad på Sweden Green Building Councils hemsida

Intresserad av att flytta in?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). När du har fått ett beslut, får du själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. För tillfället finns det ingen möjlighet att ställa sig i någon kö, men när vi har möjlighet att ta emot inflyttningar kommer vi att bjuda in till visningar i mindre sällskap som vi bland annat kommer att annonsera om här på vår hemsida och i lokalmedia. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, kan du fylla i nedan formulär så kontaktar vi dig när det börjar bli visningsdags!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Intresseanmälan Norrtälje Hamn

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om boendet?

Denna anmälan gäller endast dig som är intresserad av att flytta in eller komma och titta på boendet. För att få flytta in på boendet krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

För arbetssökande hänvisar vi till vår jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. 

Kontakta oss