Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people are sitting and laughing at the kitchen table
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Norrtälje Hamn

Humanas nya äldreboende i Norrtälje Hamn är en del av det nybyggda området med närhet till butiker, caféer och kommunikation. Här erbjuds du som boende en meningsfull vardag i en vacker miljö, bara ett stenkast från havet.

  • Bemannat dygnet runt
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Gym & bastu
  • Takterrass
  • Miljöbyggnad Silver
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Boendet

Humana Norrtälje Hamn erbjuder 80 lägenheter. Boendet har ett fantastiskt läge bara ett stenkast från hamnpromenaden och havet, med utsikt mot Norrtäljeviken från trädgården. Från samlingssalen och dess takterrass har du utsikt över staden. Förutom en gemensam samlingssal och en takterrass finns det även ett aktivitetsrum, gym/rehab samt en bastu.

Boendet består av åtta avdelningar med tio lägenheter vardera. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum, kök och matsal. Varje våningsplan består av två avdelningar som knyts samman med en gemensam inglasad balkong och ett aktivitetsrum.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 31 kvadratmeter. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, handikappanpassat badrum och en TV. Varje lägenhet har även en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

Personal

På Humana Norrtälje Hamn finns det personal på plats dygnet runt. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, gruppledare och verksamhetschef. Sjuksköterska finns på plats dagtid och vi samarbetar med läkarorganisation som kommer till boendet 1-2 gånger i veckan.

Den hjälp du får ifrån oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. När du flyttar in får du en kontaktman som är vårdbiträde eller undersköterska. Kontaktmannen arbetar i team med omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på takterrassen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. På innergården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Mat & Måltider

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi firar högtider med traditionella rätter.

Om huset

Huset har solceller och kommer att miljöcertifieras i Miljöbyggnad nivå Silver. Huset har även komfortkyla, vilket säkerställer en behaglig temperatur året runt, även under de varmaste sommarmånaderna.

Läs mer om Miljöbyggnad på Sweden Green Building Councils hemsida

Intresserad av att flytta in?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende).

Läs om hur du ansöker om biståndsbeslut på Norrtälje kommuns hemsida.

När du har fått ett beslut, får du själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, funderingar eller vill boka in en visning. Du kan även fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig!

Vill du söka jobb hos oss ber vi dig besöka vår Jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. Vi tar endast emot ansökningar via vår Jobbportal.

Intresseanmälan Norrtälje Hamn

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om boendet?

Denna anmälan gäller endast dig som är intresserad av att flytta in eller komma och titta på boendet. För arbetssökande hänvisar vi till vår jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. 

Kontakta oss