Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana Berggården

Humana Berggården är ett tryggt äldreboende beläget i Örebro. Boendet består av 36 lägenheter och erbjuder plats för dig med någon form av demenssjukdom eller behov av somatisk vård och omsorg.

  • Demensvård och somatisk omvårdnad
  • Balkong på varje våningsplan
  • Aktiviteter

Boendet

Boendet består av 36 lägenheter fördelat på tre våningar och avdelningar. Varje boende har en lägenhet med pentry och badrum. Varje avdelning består av 12 lägenheter med ett gemensamt kök/matsal och vardagsrum med en stor inglasad balkong.

Vård och omsorg

På Berggården arbetar bland annat verksamhetschef, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeut och aktivitetsansvarig. Behovet av läkarinsatser och fysioterapi tillgodoses via Olaus Petri vårdcentral. Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut.

Aktiviteter

Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med övrig personal ansvarar för mindre och större dagliga aktiviteter. Vårt aktivitetsutbud sätts samman utifrån de äldres önskemål. Vi erbjuder ett brett utbud med aktiviteter för kropp, knopp och själ – inomhus och utomhus.

Måltider

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda, integrerande, trivsamma, näringsriktiga, hållbara och säkra måltider. Måltidsmiljön anpassas efter varje individs behov och du bestämmer själv om du till exempel vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta någon måltid i din egna lägenhet. Vi firar årets olika högtider med traditionella rätter.