Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Boråd 2020-01-24

Publicerad: 2020-01-31

Många har undrat vad boråd innebär.

Fredag 24 januari samlades vi på Höjdpunkten för boråd.

Där får alla som vill chansen att säga vad de tycker om livet på Sockerstan. Boendet, maten, personalen och aktiviteter tas upp på agendan. Verksamhetschefen brukar vara med en stund i början så boende har möjlighet att direkt får svar på frågor. Sen går vi vidare till personal och mat och avslutar med aktiviteter. Boende får komma med önskemål och synpunkter och aktivitetsansvarig går igenom kommande större aktiviteter.

Det som tog upp var att det önskades fler klädhängare i lägenheten. Det är något som var och en som önskar får skaffa själv. Det var problem med toalettrullshållarna, värmen, persiennerna och varierande bildkvalitet på tv-apparaterna. En del kan vi titta på och åtgärda direkt annat kan ta lite längre tid så som persiennerna.

Frågan om vi har någon vaktmästare kom upp. Vi har en fastighetsskötare. Upptäcks problem så meddela personalen på avdelningen, gruppledarna eller verksamhetschefen så kontaktar vi sen fastighetsskötaren Stefan.

Vill man komma iväg och handla kan man prata med sin kontaktperson och planera in så man kan åka iväg.

Gällande maten kan man meddela i tid om det är något man inte vill ha så kan vi erbjuda annan mat den dagen. Flera boende önskar att få ärtsoppa oftare, det tas vidare till kostrådet och vi kan planera in det till hösten.

Minns med musik startar igen 31/1 och 5/2 och fick applåder av alla deltagare på borådet. Det kommer vara gudstjänst en gång i månaden likaså musikunderhållning och våra ”vardagliga” aktiviteter fortsätter som vanligt, såsom gymnastik, bingo, handträning och gymträning.

En gång i månaden kommer vi att ha zumba för alla våningar och en gång i månaden är det sittande dans för plan 1 & 2.

I februari kommer en naturpedagog hit och startar en trädgårdsklubb. Vi kommer odla och prata växter och fika tillsammans.

I mars kommer vi fira ett års jubileum med öppet hus med bubbel och snittar 18 mars. Hela den veckan kommer vi ha lite extra festliga aktiviteter. Vi kommer ha påskfest och vår traditionella valborgsgrillning.

Anhöriga kommer inom kort få en inbjudan till föreläsning om testamente och framtidsfullmakt. Både boende och anhöriga är inbjudna.