Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200327

Publicerad: 2020-03-27

Nyhetsbrev 200327

Aktiviteter

Denna veckan har det varit handträning och gymnastik som vanligt på avdelningarna. Det har det varit fint väder och vi har flyttat ut en del aktiviteter till trädgården. I tisdags delade vi upp boende i två grupper. Ena gruppen träffades på förmiddagen i växthuset och planterade vårblommor och gjorde fint. Vi fikade med varm blåbärssoppa och nybakad banankaka och avslutade med en promenad i parken.  På eftermiddagen träffades andra gruppen i solen utanför växthuset och sådde lite tomat- och blomsterfrön. Även då fikade vi gott och spelade fin musik.

I onsdags firade vi våffeldagen i trädgården och gräddade våfflor ute med kaffe och varm blåbärssoppa. Solen sken och vi hade en skön stund.

Solen fortsätter skina på oss och i eftermiddag ska det bli 11 grader och vi flyttar ut i trädgården och har trädgårdscafé.

Under veckan har flera boende varit ute på promenader.

Vi har tidigare sagt ok till promenader med anhöriga. Vi avråder detta i nuläget. Vi vet att det är svårt att inte träffa varandra men vi vill inte ta några risker. Vill ni absolut ta en promenad önskar vi att ni ringer till avdelningen och att ni väntar utanför huvudentrén.

Behöver ni komma åt postfacken ser vi gärna att ni ringer till avdelningen och ber personalen komma ner med posten till er där ni väntar utanför dörrarna.

Så fort det är fint väder flyttar vi ut våra aktiviteter. Tyvärr kan vi inte bjuda in er anhöriga att umgås med oss i trädgård eller i växthuset.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Nyhetsbrevet mailas ut varje vecka till de som lämnat en e-postadress, får ni inte mailet hör av er till aktivitetsansvarig, catherine.blanc@humana.se  

Personal

Det är fortfarande högre sjukfrånvaro än normalt, det är flera som är hemma med milda symptom på luftvägsinfektion och några med lite mer symptom. Jag kontaktade smittskydd Skåne för att höra om personal med symptom ska testas. Jag blev informerad om att det inte var aktuellt så länge personalen inte behöver sjukhusvård. Det har varit lite svårare att få in vikarier den här veckan men vi har fortfarande lyckats lösa alla arbetspass.

Övrig info

Det mesta handlar i dagsläget om att förhindra smittspridning och framförallt att vi inte får in Coronaviruset på Sockerstan. Vi har boende som uppvisat symptom på luftvägsinfektion och prover har tagits och dessa har inte påvisat coronainfektion.

Under tiden vi har besöksförbud kommer vi skicka ut ett nyhetsbrev i veckan så ni hålls uppdaterade om livet Sockerstan.

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal