Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200409

Publicerad: 2020-04-09

Sockerstan, 200409

Aktiviteter

Denna vecka har vi haft handträning, allsång, pratat om gamla visor som glömts bort, promenerat i solen och haft besök av förskoleklassbarn från Borggårdsskolan. De stod i trädgården och vinkade upp till boende, dansade och spred påskstämning i huset. De hade även med sig påskkort som delades ut efteråt.

Idag har vi delat ut påskägg till boende som de får under helgen. Vi har även köpt in extra godis som kommer finnas på avdelningen under påsk.

Det kommer finnas en påsktipspromenad i trädgården under hela påskhelgen och det kommer serveras påskmat. Vi hoppas alla får en fin påsk trots allt.

Fler hör av sig och vill ha Skypesamtal med sina anhöriga. Hör av er till aktivitetsansvarig så ordnar vi så ni kan prata via Skype.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Personal

Det är fortfarande högre sjukfrånvaro än normalt, det har ökat lite den senaste veckan. Det har fortfarande gått att lösa alla arbetspass, dock har det blivit en lucka vid något tillfälle där man varit en personal mindre under några timmar på eftermiddagen.

Övrig info

Vi har testat totalt 6 personer, ingen den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Skyddsutrustning har kommit och nu har vi bra förutsättningar för att isolera och hålla på hygienrutinerna och sätta in skyddsutrustning tidigt och det finns misstanke om luftvägsinfektion.

Det är fortsatt många möten angående rutiner om hur vi ska agera för att minska risken för smittspridning och det senaste är att vi inte får ta emot ätbara gåvor.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

Trots att situationen är ansträngd vill jag ändå passa på att önska er en glad påsk.

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal