Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200417

Publicerad: 2020-04-17

Sockerstan, 200417

Aktiviteter

Under påsken kunde de som ville gå en tipsrunda med tema påsk i trädgården. Några boende träffades och drack lite bubbel och hade en mysig stund. Det delades ut påskägg och bjöds på godsaker under helgen. Under veckan har det promenerats och varit gymnastik som vanligt.

Chromecasten används flitigt och det visas gamla filmer och spelas fin musik. Boende tycker det är tråkigt och att det inte händer så mycket. Vi försöker att förgylla tillvaron så gott vi kan. Nästa vecka ser det ut att bli lite mindre blåsigt och vi planerar för plantering och fika i trädgården. Vi har bokat in en musiker den 27/4 som kommer stå ute i trädgården och sjunga för oss till balkongerna. Utöver det försöker vi ha mindre aktiviteter på avdelningen så det händer något roligt under veckan för boende. Glöm inte att ni kan prata på Skype med er anhörig. Det är enkelt att ladda ner Skype och skapa en användare. Hör av er om det är något vi kan hjälpa till med.

Inom kort kommer vi få ett eget Instagramkonto här på Sockerstan. Med detta måste vi förnya och byta ut medgivandeblanketten gällande fotografering. Det är många som ännu inte skrivit under. För de som inte själva kan skriva under får ni anhöriga ta ställning till detta. Vi kommer inom kort skicka ut blanketter som ni får skicka tillbaka med medföljande frankerat kuvert. Till de som redan sagt nej kommer vi inte att skicka ut nya. De är två blanketter som ska skrivas under. Den ena kommer finns i er anhörigs lägenhet och den andra kommer vi att ha. Bilderna används främst till hemsidan, så ni kan följa med vad vi gör, och till Instagramkontot, men kan även användas i kommersiellt sammanhang med koppling till Humana.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg

Personal

Det är fortfarande högre sjukfrånvaro än normalt, det har minskat lite den senaste veckan och påskhelgen gick bra. I veckan som gått har det inte varit några större problem att lösa bemanningen.

Övrig info

Vi har testat totalt 8 boende, 2 den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19.och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

Vi har fått till oss att inte alla har fått telefonlistan till boendet så den bifogas.

Med anledning av covid-19 (corona)

Humana följer noga situationen med coronaviruset och har vidtagit en rad åtgärder med anledning av läget. Vi har en väl utbyggd organisation och beredskap för kriser såsom vid smittsam sjukdom. För att hålla er anhöriga uppdaterade om det senaste kommer vi att skicka ut information något oftare än vad vi gör vanligtvis. Ni hittar även en del av informationen på vår hemsida www.humana.se/aldreomsorg.

För råd och stöd

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd.

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen.
Telefonnummer: 0771-900 800
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00
Hemsida: Rodakorset.se

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider.
Telefonnummer: 020-22 22 33
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00
Hemsida: Mind.se

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund.
Telefonnummer: 0200-239 500
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00.
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se

Trevlig helg

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal