Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200424

Publicerad: 2020-04-24

Aktiviteter
Veckan startade med fint väder och vi hade promenadgrupp i måndags för de som ville, för att undvika att samla för många tog vi en avdelning i taget. Flera hade även passat på att sätta sig ute i solen i trädgården för att njuta av värmen.

I torsdags flyttade gymnastiken ut i trädgården och vi planterade även i växthuset och hade en skön stund med god dricka och frukt.

Efter ett tips från an anhörig visade vi en livekonsert med Richard Södergren på tv:n i allrummen på respektive avdelning.

Idag (fredag) satt flera ute i solen och vi har passat på att rensa upp lite i växthuset och planterat ett par tomater. Flera boende har varit ute och promenerat i veckan.

Nu har vi äntligen fått vårt efterlängtade Instagramkonto. Följ oss gärna på Humana_sockerstan. Uppdaterade avtal för godkännande att delta på bild kommer skickas ut till en del av er. Vi blir glada om vi kan få tillbaka avtalen så fort som möjligt så vi kan komma igång.

Nästa vecka kommer det bli lite sämre väder men vi har både musikunderhållning och valborsgrillning inplanerat och hoppas regnet håller sig borta.

PS. Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Personal
Det är fortfarande högre sjukfrånvaro än normalt, den är ungefär samma som förra veckan. I veckan som gått har det gått bra att lösa bemanningen.

Övrig info
Vi har testat totalt 8 boende, ingen den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19.och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.
Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi har en ständig dialog med Staffanstorps kommun om hur situationen ser ut med skyddsutrustning och vi har ett bra samarbete.
Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

För råd och stöd
Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd.
Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen.
Telefonnummer: 0771-900 800
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00
Hemsida: Rodakorset.se
Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider.
Telefonnummer: 020-22 22 33
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00
Hemsida: Mind.se
Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund.
Telefonnummer: 0200-239 500
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00.
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se

Trevlig helg

Med vänlig hälsning
Daniel Bevréus med personal