Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200430

Publicerad: 2020-04-30

Aktiviteter

I onsdags kom Bo Krister och bjöd på vårmusik. Det var lite kallt men det blev en trevlig stund ändå. I dag (Valborgsmässoafton) har vi grillat korv i trädgården. Förra året satt vi ute i solen på takterrassen. I år hade vi inte lika tur med vädret. Men vi hann precis grilla klart innan regnet kom. Vi bjöd på Lumumba och på avdelningen serverades korv med bröd och potatissallad och lite goda öl.

Under veckan har det promenerats och det har varit gymnastik på avdelningarna.

Nu har vi äntligen fått vårt efterlängtade Instagramkonto. Följ oss gärna på Humana_sockerstan. Uppdaterade avtal för godkännande att delta på bild kommer skickas ut till en del av er. Vi blir glada om vi kan få tillbaka avtalen så fort som möjligt så vi kan komma igång.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Personal

Det är fortfarande högre sjukfrånvaro än normalt, det har varit lite mer förra veckan men det har gått bra att bemanna.

Som många säkert läst eller sett i media så börjar det närma sig att testa vårdpersonal som är sjuka. Förhoppningsvis kommer detta igång inom kort så vi får mindre sjukfrånvaro och framförallt inte så lång sjukfrånvaro.

Övrig info

Vi har testat totalt 8 boende, ingen den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi har en ständig dialog med Staffanstorps kommun om hur situationen ser ut med skyddsutrustning och vi har ett bra samarbete.

Vi får fortsatt inte ta emot något ätbart utan är det något speciellt som ni vill att vi ska skaffa så säg till avdelningen så handlar vi när vi kan.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

För råd och stöd

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd.

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen.
Telefonnummer: 0771-900 800
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00
Hemsida: Rodakorset.se

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider.
Telefonnummer: 020-22 22 33
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00
Hemsida: Mind.se

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund.
Telefonnummer: 0200-239 500
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00.
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se

Trevlig valborgshelg

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal