Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200508

Publicerad: 2020-05-08

Sockerstan, 200508 

Aktiviteter 

I veckan har det varit gymnastik och handträning. Det har promenerats i det fina vädret, spelats bingo och sjungits allsång. 

Nästa vecka får vi besök av klass 1A från Borgårdsskolan som ska bjuda på trollsånger från trädgården. Vi hoppas på fortsatt fint väder så vi kan vara ute och promenera. Vi fortsätter som vanligt med gymnastik och handträning och hoppas kunna både spela bingo och sjunga allsång igen. 

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook@humanaomsorgeller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/ 

Personal 

I veckan som gått har det inte varit högre sjukfrånvaro än normalt och det har gått bra att ersätta frånvaron. 

Som många säkert läst eller sett i media så börjar det närma sig att testa vårdpersonal som är sjuka. Vi har inte fått mer information den här veckan än vad som står i media men vi hoppas det kommer inom kort. 

Övrig info 

Vi har testat totalt 9 boendeen den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning. 

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi har en ständig dialog med Staffanstorps kommun om hur situationen ser ut med skyddsutrustning och vi har ett bra samarbete. 

Som det är nu får vi ta emot ätbara saker om det kommer förpackat i originalförpackning. Vi kan tyvärr vi inte ta emot hembakat eller det som inte kommer i förpackning. Vi kan inte ta emot frukt eller bär. Vi erbjuder frukt och ibland bär men är det någon specifik frukt eller bär ni vill att vi ska handla så kan ni lämna pengar så ordnar vi det.  

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset. 

För råd och stöd  

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd. 

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen. 
Telefonnummer: 0771-900 800 
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00 
Hemsida: Rodakorset.se 

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider. 
Telefonnummer: 020-22 22 33 
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00 
Hemsida: Mind.se 

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. 
Telefonnummer: 0200-239 500 
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00. 
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se 

Trevlig helg 

Med vänlig hälsning 

Daniel Bevréus med personal