Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200515

Publicerad: 2020-05-15

Sockerstan, 200515

Aktiviteter

I måndags utgick handträningen. Vi fick istället besök av klass 1 A från Borgårdsskolan som bjöd på trollsånger från trädgården. Det var lite kallt, speciellt för barnen men blev uppskattat av de äldre i huset. Det har spelats bingo och varit gymnastik.

Nästa vecka får vi besök av 6-7-åringar från Fritids B på Borggårdsskolan som underhåller oss från trädgården. Vi hoppas det ska bli fint väder så vi kan vistas ute så mycket som möjligt.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Personal

I veckan som gått har det inte varit högre sjukfrånvaro än normalt och det har gått bra att ersätta frånvaron.

Sedan igår den 14/5 så kommer vårdpersonal som uppvisar symtom på luftvägsinfektion testas för covid-19. Än så länge har ingen behövt testas men detta kommer underlätta så sjukfrånvaron inte blir lika långvarig.

Igår gick Staffanstorps kommun ut med information att en boende på Magnoliagården i Staffanstorp har testats positiv för covid-19.

Från och med igår eftermiddag så har vi visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.

Övrig info

Vi har testat totalt 9 boende, ingen den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi har en ständig dialog med Staffanstorps kommun om hur situationen ser ut med skyddsutrustning och vi har ett bra samarbete. Idag har vi fått handdesinfektion från Socialstyrelsen som distribuerats via räddningstjänsten och på måndag får vi fler visir och handskar.

Som det är nu får vi ta emot ätbara saker om det kommer förpackat i originalförpackning. Vi kan tyvärr vi inte ta emot hembakat eller det som inte kommer i förpackning. Vi kan inte ta emot frukt eller bär. Vi erbjuder frukt och ibland bär men är det någon specifik frukt eller bär ni vill att vi ska handla så kan ni lämna pengar så ordnar vi det.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

Fortsatt hög kvalitet inom Humana – trots pandemi

Från och med 2019 presenterar Humana sin kvalitetsredovisning kvartalsvis på hemsidan för att öka transparensen. Humana ligger kvar på höga 94/100 i kvalitetsindexet för första kvartalet 2020.

Fler medarbetare har gått utbildningar genom Humana Academy, delvis som följd av förberedelser inför pandemin. Antalet allvarliga avvikelser ligger lågt - inga alls från äldreomsorgen, nio från Individ och Familj, två från personlig assistans och fyra från Norge.

- Första kvartalet 2020 har förstås i mångt och mycket präglats av corona och då inte minst förberedelser inför den spridning som myndigheterna aviserade skulle komma. Det arbetet har gjorts på bred front men givetvis har inte minst vår hälso- och sjukvårdspersonal dragit ett tungt lass. Situationen har hanterats på ett bra och säkert sätt. Trots detta, eller kanske tack vare, har det kvalitetsmässigt varit ett framgångsrikt kvartal, säger Humanas kvalitetsdirektör Eva Nilsson Bågenholm.

För råd och stöd

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd.

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen.
Telefonnummer: 0771-900 800
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00
Hemsida: Rodakorset.se

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider.
Telefonnummer: 020-22 22 33
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00
Hemsida: Mind.se

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund.
Telefonnummer: 0200-239 500
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00.
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se

Trevlig helg

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal