Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200522

Publicerad: 2020-05-22

Sockerstan, 200522

Aktiviteter

Denna vecka har gått i musikens tecken. Alla planen har haft allsång, med temat “sommar”. Sånghäftet kommer utökas all eftersom med musik som inte enbart har med sommar att göra. Ett plan fick även prova att se en TV-inspelning av musikcirkeln “Minns med musik” med Ulf. Det blev ett kärt återseende. I några veckor framöver får vi ett nytt avsnitt varje vecka och alla planen kommer få möjlighet att lyssna på det. I måndags var det handträningen och i tisdags fick vi besök av barnen från Borgårdsskolan som bjöd på lite sång.

Under helgen finns en tipspromenad i trädgården för de som vill. På måndag kommer vi gå ut med de som inte haft möjlighet att gå tipspromenaden under helgen.

Det har önskats allsång även nästa vecka så det ska vi försöka ordna och vi får ett nytt besök av barnen från Borggårdsskolan.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Personal

Nu har fyra personal testat sig och vårdpersonal som uppvisat symtom på luftvägsinfektion och alla har varit negativa.

I veckan som gått har det inte varit högre sjukfrånvaro än normalt och det har gått bra att ersätta frånvaron.

Nu har vi visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.

Övrig info

Vi har testat totalt 10 boende, en den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi har en ständig dialog med Staffanstorps kommun om hur situationen ser ut med skyddsutrustning och vi har ett bra samarbete. Vår egen leverantör har börjat leverera lite mer skyddsmaterial som vi beställer. När vi tidigare beställt tex 10 förpackningar handskar så fick vi bara 2 men den senaste leveransen fick vi mer.

Som det är nu får vi ta emot ätbara saker om det kommer förpackat i originalförpackning. Vi kan tyvärr vi inte ta emot hembakat eller det som inte kommer i förpackning. Vi kan inte ta emot frukt eller bär. Vi erbjuder frukt och ibland bär men är det någon specifik frukt eller bär ni vill att vi ska handla så kan ni lämna pengar så ordnar vi det.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

För råd och stöd

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd.

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen.
Telefonnummer: 0771-900 800
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00
Hemsida: Rodakorset.se

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider.
Telefonnummer: 020-22 22 33
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00
Hemsida: Mind.se

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund.
Telefonnummer: 0200-239 500
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00.
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se

Trevlig helg

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal