Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200612

Publicerad: 2020-06-12

Sockerstan, 200612 

Besök 
För att vi ska kunna fortsätta med besöken ute i trädgården behöver alla följa de rutiner som finns. Anhöriga måste vara utanför staketet och den boende innanför staket på 2 meters avstånd. De avgränsningar som finns i trädgården är till för boende. Staketet är avgränsningen för anhöriga.  

Vi förstår att detta är svårt men i nuläget har vi inget val. Vi måste hålla hårt på det eftersom ni säkert läst om cvoid-19 och vilka förödande konsekvenser det kan ha om ett äldreboende får in smittan. 

Aktiviteter 
Veckan har gått i musikens tecken. Ett nytt avsnitt av TV-inspelningen med “Minns med musik” har visats på alla planen. I torsdags kom Linda Lundqvist och bjöd på härlig musik ute i trädgården. Boende samlades på uteplatsen och på de inglasade balkongerna. Vi har haft gymnastik och handträning som vanligt. Det har promenerats och bjudits på godsaker till kaffet på avdelningarna.  Idag (fredag) kommer godisvagnen köras ut till respektive avdelning för att erbjuda lite gott inför helgen. 

Nästa vecka var en midsommarlunch tillsammans med er anhöriga inplanerat. Eftersom vi inte kan ha devill vi göra något extra för de som bor här och vi kommer bjuda alla avdelningar på våffelcafé. Vi kommer samla plan 1 & 2 på takterrassen där de kommer sitta avdelningsvis. Plan E och 3 samlas i trädgården dagen efter. Vi kommer sitta avdelningsvis och hålla avstånd. På midsommarafton kommer vi servera en härlig midsommarlunch med sill, färskpotatis, Janssons frestelse, kavring, ost och till dessert blir det jordgubbstårta. 

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook@humanaomsorgeller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/ 

Personal 
Nu har 12 personal testat sig som uppvisat symtom på luftvägsinfektion och alla prov har varit negativa.   

Sjukfrånvaron är fortsatt på en normal nivå och har varit de senaste veckorna.  

Vi fortsätter ha visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.  

Övrig info 
Det blir en del upprepning i dessa mejl men eftersom det tillkommer de som vill ta del av nyhetsbrevet så står en hel del information kvar från föregående vecka. Det som inte är aktuellt eller relevant tas bort efterhand. 

Vi har testat totalt 1boendeingen den senaste veckan, med symptom på luftvägsinfektion och ingen har påvisat covid-19. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning. 

Nu har rutinerna från Region Skåne ändrats så de som flyttar in på Sockerstan ska provtasEn person flyttade in i början på veckan och testades negativt för covid-19.  

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi fortsätter få den skyddsutrustning vi behöver vilket underlättar vårt arbete. Eftersom vi själva får fram skyddsutrustning har dialogen med Staffanstorps kommun glesats ut men vi har ett fortsatt bra samarbete.  

Som det är nu får vi ta emot ätbara saker om det kommer förpackat i originalförpackning. Vi kan tyvärr vi inte ta emot hembakat eller det som inte kommer i förpackning. Vi kan inte ta emot frukt eller bär. Vi erbjuder frukt och ibland bär men är det någon specifik frukt eller bär ni vill att vi ska handla så kan ni lämna pengar så ordnar vi det.  

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset. 

För råd och stöd  

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd. 

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen. 
Telefonnummer: 0771-900 800 
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00 
Hemsida: Rodakorset.se 

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider. 
Telefonnummer: 020-22 22 33 
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00 
Hemsida: Mind.se 

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. 
Telefonnummer: 0200-239 500 
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00. 
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se 

Trevlig helg 

Med vänlig hälsning 

Daniel Bevréus med personal