Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200618

Publicerad: 2020-06-23

Sockerstan, 200618

Besök
För att vi ska kunna fortsätta med besöken ute i trädgården behöver alla följa de rutiner som finns. Anhöriga måste vara utanför staketet och den boende innanför staket på 2 meters avstånd. De avgränsningar som finns i trädgården är till för boende. Staketet är avgränsningen för anhöriga.

Vi förstår att detta är svårt men i nuläget har vi inget val. Vi måste hålla hårt på det eftersom ni säkert läst om cvoid-19 och vilka förödande konsekvenser det kan ha om ett äldreboende får in smittan.

Aktiviteter
Den här veckan skulle vi haft midsommarlunch med er anhöriga. P g a Covid-19 blev det, som mycket annat, inställt. Vi ville ändå göra veckan lite extra festlig och har haft våffelcafé. Vi delade upp det så att plan 1 och 2 träffades på avstånd på takterrassen, som var iordninggjord med nyplanterade blommor. Dagen efter samlades entréplan och plan 3 ute i trädgården. Det blev två härliga eftermiddagar med fint väder och nöjda boende. Vi har haft handträning och gymnastik som vanligt. Nästa vecka kommer vi fortsätta med träningen. Vi får även dansuppvisning av sommarfritids på Borggårdsskolan. Vi har fått en ny inspelning med ”Minns med musik” även om många föredrar att vara ute i det fina vädret kommer vi försöka visa det avsnittet under veckan. Det finns önskemål om att cykla så även det kommer vi försöka hinna med under veckan som kommer. Jonny har under dagen (torsdag) gått runt med godisvagnen som är mycket uppskattad.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Personal
Nu har 13 personal testat sig som uppvisat symtom på luftvägsinfektion och alla prov har varit negativa.

Sjukfrånvaron är fortsatt på en normal nivå och har varit de senaste veckorna.

Vi fortsätter ha visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.

Personalen har gjort och gör ett fantastiskt jobb, vilket gör att vi kan känna oss trygga inför sommaren.

Övrig info
Det blir en del upprepning i dessa mejl men eftersom det tillkommer de som vill ta del av nyhetsbrevet så står en hel del information kvar från föregående vecka. Det som inte är aktuellt eller relevant tas bort efterhand.

Regeringen beslutade nyligen att förlänga besöksförbudet på landets äldreboenden och sträcker sig fram till den 31 augusti 2020. Vi är otroligt tacksamma för det tålamod ni anhöriga visar.

Det är fortfarande 12 av våra boende, som haft symptom på luftvägsinfektion, som testats för covid-19 och ingen de 2 senaste veckorna. Alla prover ha varit negativa. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så isoleras personen och skyddsutrustning används. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Sedan rutinerna från Region Skåne ändrats så ska de som flyttar in på Sockerstan eller varit inneliggande på sjukhus provtas.

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi fortsätter få den skyddsutrustning vi behöver vilket underlättar vårt arbete. Eftersom vi själva får fram skyddsutrustning har dialogen med Staffanstorps kommun glesats ut men vi har ett fortsatt bra samarbete.

Som det är nu får vi ta emot ätbara saker om det kommer förpackat i originalförpackning. Vi kan tyvärr vi inte ta emot hembakat eller det som inte kommer i förpackning. Vi kan inte ta emot frukt eller bär. Vi erbjuder frukt och ibland bär men är det någon specifik frukt eller bär ni vill att vi ska handla så kan ni lämna pengar så ordnar vi det.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

För råd och stöd

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd.

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen.
Telefonnummer: 0771-900 800
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00
Hemsida: Rodakorset.se

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider.
Telefonnummer: 020-22 22 33
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00
Hemsida: Mind.se

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund.
Telefonnummer: 0200-239 500
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00.
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se

Trevlig midsommar

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal