Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 200821

Publicerad: 2020-08-21

Sockerstan, 200821 

Besök 
För att vi ska kunna fortsätta med besöken ute i trädgården behöver alla följa de rutiner som finns. Anhöriga måste vara utanför staketet och den boende innanför staket på 2 meters avstånd. De avgränsningar som finns i trädgården är till för boende. Staketet är avgränsningen för anhöriga.  

Vi förstår att detta är svårt men i nuläget har vi inget val. Vi måste hålla hårt på det eftersom ni säkert läst om cvoid-19 och vilka förödande konsekvenser det kan ha om ett äldreboende får in smittan. 

Nu är besöksförbudet förlängt till den 30 september och vi kan förvänta oss sämre väder efterhand. En planering för säkra besök inomhus är påbörjad och så fort det är klart vad vi kan erbjuda så återkommer jag. 

Aktiviteter 
Nu har musikcirkeln “Minns med musik” startat. Vi håller detta i trädgården och takterrassen så länge vi kan. Denna veckan hade vi tur med vädret och kunde sitta ute. De gånger vädret är för dåligt får vi istället en inspelad version att lyssna på via tvn 

Det har varit gymnastik och promenader. I torsdags spelade vi bingo ute i trädgården. Det blev en utmaning att överrösta byggarbetsplatsen som vi har som en granne. Men det blev ändå en lyckad stund och vi slapp regnet. Vi avslutade veckan med fest. Vi har firat “Alla pensionärers dag” med tårta från Tårtesset och musikunderhållning av Linda Lundqvist.  

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook@humanaomsorgeller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/ 

Personal 
Vi fortsätter testa personal som uppvisar symptom och det har varit flera stycken som testats den gångna veckan. Alla har varit negativa. 

I stort sett alla är tillbaka från semestern nu så det är inga större problem att lösa bemanningen i nuläget. 

Sjukfrånvaron är nu på en normal nivå efter att ha varit väldigt ansträngt under sommaren när vi hade pågående utbrott av covid-19.  

Vi fortsätter ha visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.  

Övrig info 
Det blir en del upprepning i dessa mejl men eftersom det tillkommer de som vill ta del av nyhetsbrevet så står en hel del information kvar från föregående vecka. Det som inte är aktuellt eller relevant tas bort efterhand. Framöver kommer vi skicka ut nyhetsbrev varannan vecka men skulle det behov uppstå så blir ni informerade direkt. 

Regeringen har beslutat att förlänga besöksförbudet på landets äldreboenden och nu gäller det fram till den 30 september 2020. Vi är otroligt tacksamma för det tålamod ni anhöriga visar.  

Vi fortsätter testa boende med symtom för covid-19 och den senaste veckan har vi testat fem och samtliga har varit negativa. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så sätts personen i karantän och skyddsutrustning används enligt gällande rutinLäkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning. 

Sedan rutinerna från Region Skåne ändrats så ska de som flyttar in på Sockerstan eller varit inneliggande på sjukhus provtas. Efter att någon flyttat in eller återvänt så kommer den boende vara i karantän lägenheten (eller avdelningen om det inte går i lägenheten) tills ett nytt prov tas, vilket görs efter 1 vecka.   

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi fortsätter få den skyddsutrustning vi behöver vilket underlättar vårt arbete.  

Under utbrottet tidigare i somras så behövde vi rikligt med skyddsutrustning och vi fick allt vi behövde via Humanas eget lager. Eftersom vi själva får fram skyddsutrustning har dialogen med Staffanstorps kommun glesats ut men vi har ett fortsatt bra samarbete.  

Vi tar fortfarande emot ätbara saker om det kommer förpackat i originalförpackning. Vi kan tyvärr vi inte ta emot hembakat eller det som inte kommer i förpackning. Vi kan inte ta emot frukt eller bär. Vi erbjuder frukt och ibland bär men är det någon specifik frukt eller bär ni vill att vi ska handla så kan ni lämna pengar så ordnar vi det.  

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset. 

För råd och stöd  

Det är många som känner oro och rädsla för situationen som vi befinner oss i idag. Har du behov av att prata med någon så finns det flera hjälplinjer som är helt kostnadsfria att ringa. På 1177.se hittar du mer information och tips på vilka du kan kontakta för hjälp och stöd. 

Röda korsets stödtelefon kan du ringa om du känner oro eller behöver någon att prata med. De som svarar har utbildning i psykologisk första hjälpen. 
Telefonnummer: 0771-900 800 
Telefontider: Måndag till fredag kl. 12.00-16.00 
Hemsida: Rodakorset.se 

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre. Med anledning av utbrottet av covid-19 har de utökat sina öppettider. 
Telefonnummer: 020-22 22 33 
Telefontider: Måndag till fredag kl. 8.00-19.00 och helger kl. 10.00-16.00 
Hemsida: Mind.se 

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon som drivs av Anhörigas riksförbund. 
Telefonnummer: 0200-239 500 
Telefontider: Måndag-tisdag och torsdag-fredag kl. 10.00-12.00 och 13.50-15.00 samt onsdagar kl. 19.00-21.00. 
Hemsida: Anhorigasriksforbund.se 

Trevlig helg 

Med vänlig hälsning 

Daniel Bevréus med personal