Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 201002

Publicerad: 2020-10-02

Sockerstan, 201002

Besök
Det är verkligen trevligt att besöksförbudet är hävt och vi kan välkomna er anhöriga till Sockerstan igen.

Vi skulle fått fler visir idag men de kommer inte förrän på måndag. I helgen kan det därför vara brist på visir och om de är slut får ni ett munskydd av oss. Har ni möjlighet att skaffa egna visir är det tacksamt.

När det gäller tider så ser vi gärna att ni inte kommer precis vid måltiderna, kl 12.00 och 17.00. 30 minuter innan eller efter så passar det betydligt bättre.

Aktiviteter
Sen senaste nyhetsbrevet har det varit full rulle på Sockerstan. Vi har haft musikunderhållning med Mikael Brorsson med sitt dragspel och Bo Krister som var här i onsdags.

Gymnastiken och “Minns med musik” har varit i gång som vanligt. Vi har verkligen haft tur med vädret de senaste veckorna och kunnat sitta ute utan problem när båda våra trubadurer Krister och Ulf varit här.

Vi har haft två besök från Maria från Medborgskolan som hållit i Trädgårdsklubben. Då har vi pratat om äpplen och bär. Sista gången nästa vecka är det tema höst.

Vi har haft önskemusik och högläsning. Nevis GF har varit här och haft rörelseglädje till musik.

Denna veckan har vi haft tema “Balansera mera”. I måndags skulle vi haft trekamp i trädgården men pga. regn flyttade vi in aktiviteterna till avdelningarna. Det blev bowling, gympa, dans och ringkastning med en god smoothie som avslutning.

Några avdelningar har haft olika teman på avdelningen. B la hösttema där vi tittat på en film om hösten, med höstbilder, musik och dikter. Vi provsmakade äpplen och tog en promenad i solen. Ett annat tema var skogen. Vi tog en virtuell skogspromenad och pratade skogsminnen och fikade med blåbärssoppa och nybakade scones med blåbärssylt.

Ikväll är det oktoberfest i huset. Då blir det öl, Champis, Pommac och snacks.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Följ oss gärna även på Instagram Humana_Sockerstan där vi regelbundet uppdaterar er om våra dagliga aktiviteter.

Personal
Vi fortsätter testa personal som uppvisar symptom och det har varit en person som testats den gångna veckan. Resultatet var negativt.

Vi har i dagsläget inga problem att lösa personalbemanningen.

Sjukfrånvaron är nu på en normal nivå efter att ha varit väldigt ansträngt under sommaren när vi hade pågående utbrott av covid-19.

Vi fortsätter ha visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.

Övrig info
Det blir en del upprepning i dessa mejl men eftersom det tillkommer de som vill ta del av nyhetsbrevet så står en hel del information kvar från föregående vecka. Det som inte är aktuellt eller relevant tas bort efterhand. Framöver kommer vi skicka ut nyhetsbrev varannan vecka men skulle behov uppstå så blir ni informerade direkt.

Vi fortsätter testa boende med symtom för covid-19 och den senaste veckan har vi testat 2 boende och provsvaret var negativt. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så sätts personen i karantän och skyddsutrustning används enligt gällande rutin. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Sedan rutinerna från Region Skåne ändrats så ska de som flyttar in på Sockerstan eller varit inneliggande (över natten) på sjukhus provtas. Efter att någon flyttat in eller återvänt så kommer den boende vara i karantän i lägenheten (eller avdelningen om det inte går i lägenheten) tills ett nytt prov tas, vilket görs efter 1 vecka.

Om någon har varit på besök på annan vårdinrättning över dagen så när den boende återvänder behöver han/hon duscha och byta kläder innan för att åter få vistas i allmänna utrymmen igen.

Vi har tillräckligt med skyddsutrustning och Humana har leverantörer som säkerställer att vi har det vi behöver. Vi fortsätter få den skyddsutrustning vi behöver vilket underlättar vårt arbete. Eftersom vi själva får fram skyddsutrustning har dialogen med Staffanstorps kommun glesats ut men vi har ett fortsatt bra samarbete.

Vi släpper på restriktionerna för att inte ta emot ätbara gåvor. Enligt Livsmedelsverket smittar inte corona via livsmedel och Folkhälsomyndigheten är av samma hållning. Vi har därför kommit fram till att vi kan släppa på restriktionerna som varit och tillåta anhöriga att lämna ätbara gåvor. Ni lämnar fortfarande gåvan till personal som i sin tur lämnar över den till boende.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

Trevlig helg

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal