Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev 201016

Publicerad: 2020-10-16

Sockerstan, 201016

Besök
Tack för att ni hjälper oss genom att följa våra rutiner. Det underlättar verkligen att ni ringer och bokar tid och visar hänsyn och förståelse om det skulle vara många som kommer samtidigt.

Vi har nu tillräckligt med visir och det verkar som att det räcker till alla. Det är flera som har egna visir och det underlättar också en del.

När det gäller tider så ser vi gärna att ni inte kommer precis vid måltiderna, kl 12.00 och 17.00. 30 minuter innan eller efter så passar det betydligt bättre.

Om ni vill fika tillsammans så behöver ni ha med er eget fika och gärna eget porslin. Enligt Livsmedelsverket smittar inte corona via livsmedel och Folkhälsomyndigheten är av samma hållning.

Vi vill undvika att anhöriga rör sig i allmänna utrymmen så vill ni personalen något när ni är på besök så använd larmet eller ring inifrån lägenheten.

Om det är så att vi har någon boende som visar symptom som vi har testat för covid-19 så kommer hela den avdelningen stängas ner och eventuella besök blir inställda. Har ni bokat besök så kommer ni bli kontaktade om vi tvingas ställa in besök.

Aktiviteter
Sen senaste nyhetsbrevet har vi fortsatt med musikcirkeln ”Minns med musik” med Krister och Ulf. Vi har haft det på Höjdpunkten och denna veckan fick vi flytta in på avdelningen då det hölls utbildning för personalen på Höjdpunkten. Goda nyheter är att efter de här 12 gångerna kommer vi förlänga terminen så vi kommer in i december och även får julvisorna.

Vi har haft ”Skivor till kaffet” som är önskemusik med kaffe och en nybakad kaka. Maria från medborgarskolan har varit här det sista tillfället av tre. Då var det hösttema och vi pratade om skogsutflykter, svamp och pumpor. Till det bjöds det på en nybakad pumpapaj och kaffe. Några har haft julpyssel och vi gjorde fina ljus, smällkarameller och julkort.

Träningen på måndagar och torsdagar har varit igång som vanligt. Vi har haft melodikryss och stickcafé. I går fortsatte vi med trädgårdsklubben på egen hand och hade tema kryddväxter i kombination till det reste även till Marocko och det visade sig att några stycken varit där på semester. Vi avslutade med mynta-te och marockanska pannkakor.

Det blev lite ändringar i planeringen denna veckan då det varit isolering på ett par avdelningar ett par dagar. I bland får vi tänka om och flytta om i schemat. Vi kommer även ta vara på de fina dagarna och försöka komma ut i friska luften så mycket det går. Det betyder att en del av t ex träningstillfällena bytas ut mot promenader.

I eftermiddag kommer Anki gå runt med en efterlängtad godisvagn.

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg eller på vår anhörigportal livet på Sockerstan https://prod.humana.se/aldreomsorg/vara-aldreboenden/staffanstorp-sockerstan/livet-pa-sockerstan/

Följ oss gärna även på Instagram Humana_Sockerstan där vi regelbundet uppdaterar er om våra dagliga aktiviteter.

Personal
Vi fortsätter testa personal som uppvisar symptom och det har varit 3 personer som testats den gångna veckan. Resultatet var negativt.

Vi har i dagsläget inga problem att lösa personalbemanningen.

Vi fortsätter ha visir på oss inne på avdelningarna och när vi är närmare än två meter till boende. Detta innebär att vi har visir även vid promenader och annan utevistelse tillsammans med boende.

Övrig info
Det blir en del upprepning i dessa mejl men eftersom det tillkommer de som vill ta del av nyhetsbrevet så står en hel del information kvar från föregående vecka. Det som inte är aktuellt eller relevant tas bort efterhand. Framöver kommer vi skicka ut nyhetsbrev varannan vecka men skulle behov uppstå så blir ni informerade direkt.

Vi fortsätter testa boende med symtom för covid-19 och den senaste veckan har vi testat 4 boende och provsvaret var negativt. Så fort vi har misstanke om att någon boende har en luftvägsinfektion så sätts personen i karantän och skyddsutrustning används enligt gällande rutin. Läkare kontaktas för att få ordination på att ta ett test för covid-19 och i samband med att testet tas så informeras anhöriga av sjuksköterska. Fram till provsvaret har kommit hanterar vi det som att personen har covid-19. Får vi tillbaka att det inte är covid-19 så släpper vi på en del av skyddsutrustningen och hanterar det som en vanlig förkylning.

Rutinerna från Region Skåne har ändrats så ska de som flyttar in på Sockerstan från hemmet behöver inte vara i karantän i sin lägenhet i väntan på provsvar. De som varit på korttid eller varit inneliggande (över natten) på sjukhus provtas. Efter att någon flyttat in från annan vårdenhet eller återvänt så kommer den boende vara i karantän i lägenheten (eller avdelningen om det inte går i lägenheten) tills ett nytt prov tas, vilket görs efter 1 vecka.

Om någon har varit på besök på annan vårdinrättning över dagen så när den boende återvänder behöver han/hon duscha och byta kläder innan för att åter få vistas i allmänna utrymmen igen.

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss genom att följa den information som skickas ut. På så sätt gör ni det möjligt för oss att fortsätta arbetet som vi gör för att minska risken att få in covid-19 i huset.

Trevlig helg

Med vänlig hälsning

Daniel Bevréus med personal