Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Grönsaker Mat
Tillbaka till Livet på Sockerstan

Vecka 3

Måndag 17 januari
Lunch:
Korvgryta med tomat- och basilika, ris/kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Blåbärssoppa
Middag: Risgrynsgröt med smörgås

Tisdag 18 januari
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Chokladpudding med grädde
Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle

Onsdag 19 januari
Lunch:
Kycklingpannbiff med gräddsås, kokt potatis, kokta grönsaker, lingon och pressgurka
Efterrätt: Fruktsallad
Middag: Pastrami och rotfruktsgratäng
Middag: Entréplan: Köttkorv med pepparrotssås och kokt potatis

Torsdag 20 januari
Lunch:
Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Bratwurstgryta med svamp-och bacon och kokt potatis
Middag: Entréplan: Pastrami och rotfruktsgratäng

Fredag 21 januari
Lunch:
Kycklingfilé med klyftpotatis, bearnaisesås och kokta grönsaker
Efterrätt: Fromage
Middag: Varma smörgåsar

Lördag 22 januari
Lunch:
Nötstek (Plan 2: Örtagårdsstek) med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker
Efterrätt: Äpple i ugn
Middag: Ostgratinerade crepes med sallad

Söndag 23 januari
Lunch:
Fläskfilégryta med ädelost, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Varma bär med glass
Middag: Lasagne med sallad

Vecka 4

Måndag 24 januari
Lunch: Kycklingfrikassé med kokt potatis och kokta grönsaker
Lunch entréplan: Bruna bönor med stekt fläsk
Efterrätt: Fruktsoppa
Middag: Köttbullar med stuvade rotfrukter och kokta grönsaker

Tisdag 25 januari
Lunch: Stekt fläsk med bruna bönor
Lunch entréplan: Kokt fisk med persiljesås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Mandariner med grädde
Middag: Fläskpannkaka med lingon

Onsdag 26 januari
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Fruktsallad
Middag: Stekt falukorv med senapssås, kokt potatis och kokta grönsaker

Torsdag 27 januari
Lunch: Soppa med smörgås
Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde
Middag: Drumsticks med pommes frites/klyftpotatis och bearnaisesås

Fredag 28 januari
Lunch: Kalops, kokt potatis, skivade morötter och kokta grönsaker
Efterrätt: Cocktailbär med grädde
Middag: Räksmörgås

Lördag 29 januari
Lunch: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och lingon
Efterrätt: Persikor med grädde
Middag: Paj med sallad

Söndag 30 januari
Lunch: Pepparbiff med rödvinssås, potatisgratäng och kokta grönsaker
Efterrätt: Glassbåt
Middag: Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor

Vecka 5

Måndag 31 januari
Lunch: Pannbiff med gräddsås, pressad gurka, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Smörgås med stekt ägg

Tisdag 1 februari
Lunch: Kokt fisk med citron -och karprissås kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Mandariner med glass
Middag: Stekt falukorv med stuvad potatis och morötter

Onsdag 2 februari
Lunch: Kalkon, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Fruktsallad
Middag: Janssons frestelse med ägg

Torsdag 3 februari
Lunch: Köttfärssoppa med smörgås
Efterrätt: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Prinskorv med stuvad spenat och ägg

Fredag 4 februari
Lunch: Fläskköttgryta med pepparsås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Fromage
Middag: Lasagne med glass

Lördag 5 februari
Lunch: Kokt lax med vitvinssås, pressad potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Varma bär med glass
Middag: Laxsmörgås

Söndag 6 februari
Lunch: Skinkstek med gräddsås, klyftpotatis och kokta grönsaker
Efterrätt:Kräm med mjölk
Middag: Risgrynsgröt med smörgås

Vecka 6

Måndag 7 februari
Lunch: Korvgryta med dill-och pepparrot, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Nyponsoppa med biskvi
Middag: Smörgås med köttbullar

Tisdag 8 februari
Lunch: Panerad fisk med kokt potatis, remouladsås och kokta grönsaker
Efterrätt: Cocktailbär med grädde
Middag: Potatisbullar med lingon

Onsdag 9 februari
Lunch: Panerad schnitzel med champinjonsås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Fruktsallad
Middag: Crepes med vitkålssallad

Torsdag 10 februari
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde
Middag: Rökt kalkon med potatisgratäng

Fredag 11 februari
Lunch: Wallenbergare, smält smör, potatismos, kokta grönsaker och lingon
Efterrätt: Mousse
Middag: Paj med sallad

Lördag 12 februari
Lunch: Fläskkarré med rödvinssås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Glasstrut
Middag: Ägg -och sillsmörgås

Söndag 13 februari
Lunch: Örtkalkon med äppelsås, kokt potatis, kokta grönsaker och äpplemos
Efterrätt: Smulpaj med vaniljsås
Middag: Soppa med smörgås

Vecka 7

Måndag 14 februari
Lunch: Oxjärpar med gräddsås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Nyponsoppa med biskvi
Middag: Frukostkorv med potatismos och kokta grönsaker

Tisdag 15 februari
Lunch: Torskbiff med citronsås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Chokladpudding med grädde
Middag: Pasta med köttfärssås och sallad 

Onsdag 16 februari
Lunch: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker, lingon och pressgurka
Efterrätt: Fruktsallad
Middag: Fläskpannkaka med lingon

Torsdag 17 februari
Lunch: Ärtsoppa med fläsk
Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde
Middag: Oxpytt med stekt ägg och rödbetor

Fredag 18 februari
Lunch: Kycklinggryta med champinjonsås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Fromage
Middag: Köttbullar och makaroner med sallad

Lördag 19 februari
Lunch: Kokt lax i vitvinssås, pressad potatis och kokt grönsaker
Lunch plan E & 3: Boeuf bourguignon
Efterrätt: Banana split
Middag: Grillkorv med potatissallad, ketchup, senap och bostongurka

Söndag 20 februari
Lunch: Slottsstek med gräddsås, kokt potatis, kokta grönsaker och gelé
Efterrätt: Päron i ugn
Middag: Varma smörgåsar

Vecka 8

Måndag 21 februari
Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och rivna morötter 
Efterrätt: Nyponsoppa med glass
Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle

Tisdag 22 februari
Lunch: Kokt fisk med tomat-och svamp, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Fläskköttsgryta med curry-och äpple och kokt potatis

Onsdag 23 februari
Lunch: Fläskkorv och rotmos med senap
Efterrätt: Fruktsallad
Middag: Raggmunk med stekt fläsk och lingon

Torsdag 24 februari
Lunch: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde
Middag: Jordärtskockssoppa med smörgås

Fredag 25 februari
Lunch: Pasta med köttfärssås och sallad
Efterrätt: Chokladmousse med grädde
Middag: Stekt falukorv med potatismos och grönsaker

Lördag 26 februari
Lunch: Örtkalkon med äppelsås, klyftpotatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Marängsviss
Middag: Paj med sallad

Söndag 27 februari
Lunch: Kotlettrad med gräddsås, kokt potatis, kokta grönsaker
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Morotssoppa med smörgås

Kontakta oss