Vecka 27

Måndag 29 juni

Lunch: Stekt falukorv med potatismos och kokta grönsaker

Efterrätt: Jordgubbskräm med grädde

Middag: Potatisbullar, stekt fläsk, lingon och rårivna morötter

Tisdag 30 juni

Lunch: Panerad fisk, kokt potatis, citronklyfta, remouladsås och grönsallad

Efterrätt: Nyponsoppa med vispad grädde

Middag: Köttbullemacka med rödbetssallad

Onsdag 1 juli

Lunch: Kålbiff, gräddsås, kokt potatis, lingon och kokta grönsaker

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Sparrispaj och sallad

Torsdag 2 juli

Lunch: Redd grönsakssoppa och skinksmörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Panerad fläskschnitzel, stekt potatis, gräddsås och sallad

Fredag 3 juli

Lunch: Örtagårdsstek med äppelsås, kokt potatis, brysselkål och vinbärsgelé

Efterrätt: Chokladpudding med grädde

Middag: Risgrynsgröt och smörgås

Lördag 4 juli

Lunch: Kokt lax med citronsås pressad potatis, citronklyfta och kokt sparris

Efterrätt: Glass med sås

Middag: Varm smörgås och sallad

Söndag 5 juli

Lunch: Nötkött långkok (Pulled beef) rödvinssås, potatisgratäng och kokta grönsaker

Efterrätt: Glass med rån

Middag: Janssons frestelse med ägg och sallad

Vecka 28

Måndag 6 juli

Lunch: Korv stroganoff med ris/potatis och broccoli

Efterrätt: Fruktsoppa med mandelskorpor

Middag: Fläskpannkaka, lingonsylt och rivna morötter

Tisdag 7 juli

Lunch: Kycklingpannbiff, kokt potatis och tomat/grönsaksröra

Efterrätt: Aprikoskräm med vispad grädde

Middag: Stuvad spenat, prinskorv och ägg

Onsdag 8 juli

Lunch: Köttbullar, stuvade makaroner, grönsallad, ketchup

Efterrätt: Persikahalva med glass/grädde

Middag: Laxpudding, smältsmör, citronklyfta och kokta grönsaker

Torsdag 9 juli

Lunch: Köttfärssoppa och smörgås

Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde

Middag: Frukostkorv och potatismos, sallad, senap/ketchup

Fredag 10 juli

Lunch: Kycklinggryta (Chicken a la King) ris/potatis, kokta grönsaker och färsk paprika

Efterrätt: Marängsviss

Middag: Oxpytt, stekt ägg och inlagda rödbetor

Lördag 11 juli

Lunch: Fläskkarré, gräddsås, kokt potatis, katrinplommon och kokta grönsaker

Efterrätt: Fruktsoppa med mandelskorpa

Middag: Wallenbergare, potatismos, smält smör, kokta grönsaker och lingon

Söndag 12 juli

Lunch: Slottsstek, slottstekssås, kokt potatis, vinbärsgelé och kokta grönsaker

Efterrätt: Konserverad mandarin

Middag: Pannkaksrulle med currykyckling och sallad

 

Vecka 29

Måndag 13 juli

Lunch: Korvgryta med tomat/basilika, pasta/potatismos och grönsallad

Efterrätt: Päronkräm med grädde

Middag: Raggmunk, stekt fläsk och lingon

Tisdag 14 juli

Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, citronklyfta och kokta grönsaker

Efterrätt: Hallonmousse

Middag: Lasagne och sallad

Onsdag 15 juli

Lunch: Pepparbiff, klyftpotatis, rödvinssås och lingonsylt

Efterrätt: Fruktcocktail med grädde

Middag: Pastrami, rotfruktsgratäng och grönsallad

Torsdag 16 juli

Lunch: Redd grönsakssoppa (Ängamatssoppa) och ostsmörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Kassler med potatisgratäng och grönsallad

Fredag 17 juli

Lunch: Fläskköttgryta med curry/äpple, ris och kokta grönsaker

Efterrätt: Vaniljglass med chokladsås

Middag: Ostgratinerade ost/skinkcrepes och tomatsallad

Lördag 18 juli

Lunch: Laxbiff med dill, kokt potatis, kall gräddfilssås med örter och kokta grönsaker

Efterrätt: Glassbåt

Middag: Kycklingfilé, gräddsås med, klyftpotatis och sallad

Söndag 19 juli

Lunch: Stekt fläsk, löksås, kokt potatis, lingon och kokta morötter

Efterrätt: Persikohalva med grädde

Middag: Pytt i panna med rödbetor med ägg

Vecka 30

Måndag 20 juli

Lunch: Stekt falukorv, stuvade grönsaker, stekt potatis, senap och tomatsallad

Efterrätt: Fruktkräm med grädde

Middag: Panerad schnitzel, bearnaisesås, klyftpotatis och grönsallad

Tisdag 21 juli

Lunch: Fiskgryta med vitvinssås med pressad potatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Citronfromage

Middag: Potatisbullar, stekt fläsk, lingon och rårivna morötter

Onsdag 22 juli

Lunch: Pannbiff, gräddsås, kokt/stekt potatis, pressgurka och lingonsylt

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Janssons frestelse och ägg

Torsdag 23 juli

Lunch: Köttfärssoppa och smörgås

Efterrätt: Päronhalva med grädde

Middag: Kotlettrad, gräddsås, klyftpotatis och sallad

Fredag 24 juli

Lunch: Örtkalkon, äppelsås, ris, herrgårdsmix och äppelmos

Efterrätt: Chokladmousse med grädde

Middag: Chili con carne, vitlöksbröd och sallad

Lördag 25 juli

Lunch: Pepparrotskött, kokt potatis, riven pepparrot och kokta grönsaker

Efterrätt: Päron i ugn med grädde

Middag: Köttbullar med stuvade morötter, ketchup och sallad

Söndag 26 juli

Lunch: Kycklinggryta med champinjonsås, ris/potatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Banana split (banan, glass, grädde, chokladsås)

Middag: Fläskpannkaka, rårivna morötter, lingon

 

Vecka 31

Måndag 27 juli

Lunch: Köttkorv med senapssås, kokt potatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Aprikoskräm med grädde

Middag: Lasagne och sallad

Tisdag 28 juli

Lunch: Torskbiff, citronsås med kokt potatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Saftsoppa med vaniljglass

Middag: Köttfärspaj och sallad

Onsdag 29 juli

Lunch: Mozzarellabiff, klyftpotatis, rödvinssås och rivna morötter

Efterrätt: Päronkräm

Middag: Pannkaksrulle med currykyckling, gräddfil och sallad

Torsdag 30 juli

Lunch: Redd grönsakssoppa och smörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Fläskköttsgryta med pepparsås, ris och kokta grönsaker

Fredag 31 juli

Lunch: Kycklingfilé med bearnaisesås, potatisgratäng och kokta grönsaker

Efterrätt: Hallonmousse

Middag: Grillkorv, korvbröd/potatismos, ketchup och rostad lök

Lördag 1 augusti

Lunch: Kokt fisk med sparris-persiljesås, pressad potatis, sparris och citronklyfta

Efterrätt: Smulpaj med vaniljsås

Middag: Portergryta, potatismos, gelé och kokta grönsaker

Söndag 2 juli

Lunch: Kassler med gräddsås, kokt potatis, lingon och kokta grönsaker

Efterrätt: Varma bär med glass

Middag: Spenatsoppa med ägghalvor

Kontakta oss