Vecka 47

Måndag 18 november

Lunch: Korv stroganoff med ris/potatis och ärter

Efterrätt: Aprikoskräm med grädde

Middag: Morotsoppa (Högsbosoppa) med créme fraiche och smörgås

Tisdag 19 november

Lunch: Kokt lax i vitvinssås med pressad potatis och ärter

Efterrätt: Saftsoppa med vaniljglass

Middag: Fläskpannkaka, lingon

Onsdag 20 november

Lunch: pannbiff, löksås, kokt potatis, rivna morötter och lingonsylt

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Crepes skinka/spenat och sallad

Torsdag 21 november

Lunch: Stekt fläsk, bruna bönor, kokt potatis och kokta morötter

Efterrätt: Äppelklyftor i ugnen med glass

Middag: Broccolisoppa med smörgås

Fredag 22 november

Lunch: Dillköttgryta, kokt potatis och grönsaksblandning

Efterrätt: Päronkräm med vispad grädde

Middag: Isterband, stuvad potatis och inlagda rödbetor

Lördag 23 november

Lunch: Fläskköttgryta med Pepparsås, Ris/Potatis och blomkål

Efterrätt: Smulpaj med vaniljsås

Middag: Laxbiff med dill, kokt potatis , skivade morötter och citron

Söndag 24 november

Lunch: Örtkalkon med äppelsås, rotsaksgratäng, vinbärsgelé och herrgårdsmix

Efterrätt: Varma bär med glass

Middag: Macka med stekt ägg / tapas tallrik


Vecka 48

Måndag 25 november

Lunch: Korvgryta med dill och pepparot, potatismos och gurksallad

Efterrätt: Äppelmos med vispad grädde och kanel

Middag: Lasagne och tomatsallad

Tisdag 26 november

Lunch: Kokt fisk med citron-kaprissås med pressad potatis och ärter

Efterrätt: Citronfromage

Middag: Grillkorv, potatissallad, bostongurka, senap och ketchup

Onsdag 27 november

Lunch: Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Varma smörgåsar och sallad

Torsdag 28 november

Lunch: Köttsoppa och smörgås

Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde

Middag: Leverbiff, gräddsås, koktpotatis och vitkålslingon

Fredag 29 november

Lunch: Kycklinggryta med citron-rosmarin, ris/potatis och grönsallad

Efterrätt: Stekt bananskiva med glass

Middag: Janssons frestelse, ägghalva och smörgås

Lördag 30 november

Lunch: Kokt lax med vitvinssås, pressad potatis, ärter och citronklyfta

Efterrätt: Chokladpudding

Middag: Köttkorv med pepparrotssås, kokt potatis

Söndag 1 december

Lunch: Skinkstek, kokt potatis, champinjonsås och herrgårdsmix

Efterrätt: Rulltårta med grädde

Middag: Spenatsoppa, ägghalva och smörgås

Vecka 49

Måndag 2 december

Lunch: Bratwurstgryta med svamp-bacon, kokt potatis och broccoli

Efterrätt: Apelsinsallad med honung och kanel

Middag: Blodkorv, bacon, lingon och knäckebröd

Tisdag 3 december

Lunch: Torskbiff med citronsås, potatismos och ärter

Efterrätt: Nyponsoppa med vispad grädde

Middag: Köttbullemacka med rödbetssallad

Onsdag 4 december

Lunch: Biff a la Lindström, gräddsås, kokt potatis och inlagda rödbetor, inlagd gurka

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Sparris paj och sallad

Torsdag 5 december

Lunch: Ärtsoppa med fläsk, senap och ostsmörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Panerad fläskschnitzel, stekt potatis, gräddsås och sallad

Fredag 6 december

Lunch: Örtkalkon med äppelsås, kokt potatis, brysselkål och vinbärsgelé

Efterrätt: Lingongrädde

Middag: Ägg och sill tallrik, grov macka

Lördag 7 december

Lunch: Kalops, kokt potatis, inlagda rödbetor och skivade morötter

Efterrätt: Glass med sås

Middag: Prinskorv, stuvad spenat, stekt potatis och tomatklyftor

Söndag 8 december

Lunch: Fläskkarrè, gräddsås, kokt potatis, äpplemos, ärter och morötter

Efterrätt: Äppelpaj med vaniljsås

Middag: Risgrynsgröt och smörgås

 

Kontakta oss