Vecka 9

Måndag 24 februari

Lunch: Bratwurstgryta med svamp-bacon, kokt potatis och broccoli

Efterrätt: Apelsinsallad med honung och kanel

Middag: Blodkorv, bacon, lingon och knäckebröd

Tisdag 25 februari

Lunch: Torskbiff med citronsås, potatismos och ärter

Efterrätt: Nyponsoppa med vispad grädde

Middag: Köttbullemacka med rödbetssallad

Onsdag 26 februari

Lunch: Biff a la Lindström, gräddsås, kokt potatis och inlagda rödbetor, inlagd gurka

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Sparris paj och sallad

Torsdag 27 februari

Lunch: Ärtsoppa med fläsk, senap och ostsmörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Panerad fläskschnitzel, stekt potatis, gräddsås och sallad

Fredag 28 februari

Lunch: Örtkalkon med äppelsås, kokt potatis, brysselkål och vinbärsgelé

Efterrätt: Lingongrädde

Middag: Ägg och sill tallrik, grov macka

Lördag 29 februari

Lunch: Kalops, kokt potatis, inlagda rödbetor och skivade morötter

Efterrätt: Glass med sås

Middag: Prinskorv, stuvad spenat, stekt potatis och tomatklyftor

Söndag 1 mars

Lunch: Fläskkarrè, gräddsås, kokt potatis, äpplemos, ärter och morötter

Efterrätt: Äppelpaj med vaniljsås

Middag: Risgrynsgröt och smörgås

Vecka 10

Måndag 2 mars

Lunch: Korv stroganoff med ris/potatis och broccoli

Efterrätt: Fruktsoppa med mandelskorpor

Middag: Fläskpannkaka, lingonsylt och rivna morötter

Tisdag 3 mars

Lunch: koktfisk med tomat-svamp, pressad potatis och haricotsverts

Efterrätt: Aprikoskräm med vispad grädde

Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle med vitkålssallad

Onsdag 4 mars

Lunch: Kycklingpannbiff med gräddsås, kokt potatis och tomatsallad

Efterrätt:Persikahalva med glass/grädde

Middag: Laxpudding, smältsmör, citronklyfta och ärter

Torsdag 5 mars

Lunch: Köttsoppa med smörgås

Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde  

Middag: Potatissallad med frukostkorv

Fredag 6 mars

Lunch: Kycklinggryta (Flygande Jakob) Ris/Potatis, skivad banan och ärter

Efterrätt: Marängsviss

Middag: Oxpytt, stekt ägg och inlagda rödbetor

Lördag 7 mars

Lunch: Fiskgryta med vitvinssås, pressad potatis, broccoli och citronklyfta

Efterrätt: Fruktsoppa med mandelskorpa

Middag: Spagetti med köttfärssås (Bolognese), riven ost och vitkålssallad

Söndag 8 mars

Lunch: Slottsstek, slottstekssås, kokt potatis, vinbärsgelé och herrgårdsmix

Efterrätt: Kladdkaka med grädde

Middag: Landgång

Vecka 11

Måndag 9 mars

Lunch: Stekt falukorv med rotmos, Senap/ketchup och rivna morötter

Efterrätt: Päronkräm med grädde

Middag: Raggmunk, stekt fläsk och lingon

Tisdag 10 mars

Lunch: Kokt fisk med ägg-persiljesås, pressad potatis och ärter

Efterrätt: Citron fromage

Middag: Crepes skinka/spenat och sallad

Onsdag 11 mars

Lunch: Köttbullar, stuvad potatis, pressgurka och lingonsylt

Efterrätt: Bäryoghurt

Middag: Janssons frestelse, ägghalva och smörgås

Torsdag 12 mars

Lunch: Ärtsoppa med fläsk, senap och ostsmörgås

Efterrätt: Pannkakor ned sylt och grädde

Middag: Mozzarellabiff, potatisgratäng, tomat/grönsaksröra (Ratatouille)

Fredag 13 mars

Lunch: Fläskköttgryta med ädelost, kokt potatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Fruktsallad med kvarg

Middag: Lasagne med tomatsallad

Lördag 14 mars

Lunch: Kyckling i dillfrikasse, koktpotatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Våfflor med sylt och grädde

Middag: Panerad fläskschnitzel, rotfruktsgratäng, garnera med citronskiva

Söndag 15 mars

Lunch: Kotlettrad, bearnaisesås, gelé, klyftpotatis och grönsallad

Efterrätt: Ris a la Malta

Middag: Fisksoppa och vitlöks painriche

Kontakta oss