Vecka 30

Måndag 22/7

Lunch: Korvgryta med dill-pepparrot, kokt potatis och broccoli                

Efterrätt: Brylépudding  

Middag: Kroppkakor, smält smör, lingonsylt och kokta morötter

 

Tisdag 23/7

Lunch:Kokt fisk med ägg-persiljesås, potatismos och ärtor     

Efterrätt: Nyponsoppa med vispad grädde               

Middag: Köttbullemacka med rödbetssallad 

 

Onsdag 24/7

Lunch: Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och kokta grönsaker  

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Varma mackor med sallad                          

          

Torsdag 25/7

Lunch: Köttsoppa och smörgås

Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde            

Middag: Oxjärpe med rotfruktsgratäng och kokt broccoli      

     

Fredag 26/7

Lunch:Kycklinggryta med basilikasås ris/ potatis och grönsallad

Efterrätt: Stekt bananskiva med glass               

Middag: Pannkaksrulle med currykyckling och sallad

 

Lördag 27/7

Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, pressad potatis, ärtor och citronklyfta

Efterrätt: Chokladpudding 

Middag: Köttkorv med pepparrotssås, kokt potatis                                                                                                             

Söndag 28/7

Lunch: Skinkstek, kokt potatis,champinjonsås och herrgårdsmix

Efterrätt: Rulltårta med grädde                    

Middag: Broccolisoppa och smörgås


Vecka 31

Måndag 29/7

Lunch: Korv Stroganoff med ris/potatis och broccoli                            

Efterrätt: Fruktsoppa med mandelskorpor          

Middag: Skånsk äggakaka, stekt fläsk                                                                                                                   

Tisdag 30/7

Lunch: Kokt fisk med tomat-dillsås, kokt potatis och ärter                       

Efterrätt: Aprikoskräm med vispad grädde                       

Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle   

 

Onsdag 31/7

Lunch: Pepparbiff med bearnaisesås, klyft potatis och tomatsallad              

Efterrätt: Färsk frukt 

Middag: Ägg- och sill mackor

 

Torsdag 1/8

Lunch: Blomkålssoppa och ostsmörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Panerad fläskschnitzel, stekt potatis

 

Fredag 2/8

Lunch:Örtagårdsstek med rödvinssås kokt potatis, brysselkål och vinbärsgelé 

Efterrätt: Lingongrädde

Middag: Chili con carne, bröd och sallad                        

          

Lördag 3/8

Lunch: Dillköttsgryta, kokt potatis, inlagda rödbetor och brysselkål

Efterrätt: Glass med sås          

Middag: Prinskorv, stuvade grönsaker, potatis och smörgås

 

Söndag 4/8

Lunch: Nötkött långkok (Pulled beef) potatismos, tomat-grönsaksröra och sallad

Efterrätt: Äpplepaj med vaniljsås                 

Middag: Risgrynsgröt och smörgås


Vecka 32

Måndag 5/8
Lunch: Frukostkorv med potatismos,senap/ketchup och rivna morötter
Efterrätt: Päronkräm med grädde
Middag: Raggmunk, stekt fläsk och lingon 

Tisdag 6/8
Lunch: Kokt fisk med sparris och persiljesås, pressad potatis och ärtor
Efterrätt: Hallonfromage
Middag: Skinksmörgås och smoothies

Onsdag 7/8
Lunch: Kycklingpannbiff med gräddsås, kokt potatis och tomatsallad
Efterrätt: Persikohalva med glass/grädde
Middag: Laxpudding, smält smör, citronklyfta och ärter

Torsdag 8/8
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva och smörgås
Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde
Middag: Potatissallad med kycklingbiff

Fredag 9/8
Lunch: Kycklinggryta med champinjonsås ris/ potatis och grönsallad
Efterrätt: Marängsviss
Middag: Frukostkorv, stuvade morötter, senap/ketchup och sallad

Lördag 10/8
Lunch: Fiskgryta med tomat och vitsås, pressad potatis, broccoli och citronklyfta
Efterrätt: Chokladpudding med vispad grädde
Middag: Pannkaksrulle med currykyckling och sallad

Söndag 11/8
Lunch: Slottsstek, slottsstekssås, kokt potatis, vinbärsgelé och herrgårdsmix
Efterrätt: Kladdkaka med grädde
Middag: Landgång 


Vecka 33

Måndag 12/8

Lunch: Korv Stroganoff, kokt potatis och brysselkål 

Efterrätt: Fruktkräm med grädde 

Middag:Crepes med skinka och spenat 

Tisdag 13/8

Lunch: Fiskgryta med vitvinssås med kokt potatis och ärter 

Efterrätt: Citronfromage

Middag: Pyttipanna, stekt ägg och rödbetor

Onsdag 14/8

Lunch: Köttbullar, stuvad potatis, pressgurka och lingonsylt 

Efterrätt: Bäryoghurt

Middag: Janssons frestelse med ägghalva och smörgås

Torsdag 15/8

Lunch: Morotssoppa (Högsbosoppa) med crème fraiche-klick och ostsmörgås 

Efterrätt: Äppelklyftor i ugn med glass

Middag: Pepparbiff med champinjonsås, klyftpotatis och sallad

Fredag 16/8

Lunch:Fläskköttsgryta med curry och äpple kokt potatis och kokta grönsaker

Efterrätt: Fruktsallad med kvarg

Middag: Lasagne med tomatsallad

Lördag 17/8

Lunch: Kalops, kokt potatis, inlagda rödbetor och broccoli

Efterrätt: Våfflor med sylt och grädde 

Middag: Kycklingben/filé ned stekt potatis, bearnaisesås och sallad

Söndag 18/8

Lunch: Kassler, stuvad spenat, kokt potatis och morötter

Efterrätt: Ris a la Malta

Middag: Redd grönsakssoppa och smörgås


 

Vecka 34

Måndag 19/8

Lunch: Korvgryta med dill och pepparrot

Efterrätt: Aprikoskräm med grädde

Middag: Potatisbullar med lingonsylt och vitkålssallad

Tisdag 20/8

Lunch: Kokt lax i citronsås med pressad potatis och ärter

Efterrätt: Saftsoppa med vaniljglass

Middag: Omelett med champinjonstuvning

Onsdag 21/8: 

Pannbiff, gräddsås, kokt potatis, herrgårdsgrönsaker och lingonsylt

Efterrätt: Färsk frukt

Middag: Köttkorv, potatis, stuvad vitkål och senap

Torsdag 22/8

Lunch: Champinjonsoppa och skinksmörgås

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde

Middag: Kålpudding med potatis, gräddsås och rivna morötter

Fredag 23/8

Lunch: Pepparotsköttgryta, kokt potatis, riven pepparrot och kokta morötter

Efterrätt: Konserverade päron med grädde

Middag: Pastrami med rotfruktsgratäng och sallad

Lördag 24/8

Lunch: Fläskfilégryta med ädelost, kokt potatis och broccoli

Efterrätt: Morotskaka

Middag: Köttbullar med stuvade morötter

Söndag 25/8

Lunch: Kotlettrad tunnskivad, kokt potatis, äppelsås och herrgårdsmix

Efterrätt: Banana split 

Middag: Risgrynsgröt med smörgås

Kontakta oss