Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Åsengården i Hägersten

Åsengården ligger centralt i Hägerstensåsen, nära affärer och kommunikationer. Boendet är litet och gemytligt i ljusa lokaler.

  • Silviahemcertifierat boende
  • Takterrass
  • Delta i trädgårdsskötsel

Boendet

Åsengården består av 29 lägenheter fördelade på tre avdelningar. Lägenheterna är mellan 33-35 kvm stora och har alla badrum och pentry. Alla våningsplan har en inglasad balkong och på första våningen finns det en stor innergård med en stor terrass som är lättillgänglig med planteringar och fruktträd.

Aktiviteter

På Åsengården är det mycket fokus på aktiviteter och vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för planeringen och genomförandet av aktiviteter. Vi jobbar personcentrerat vilket innebär att vi alltid utgår från våra boendes önskemål. Vi har också gemensamma aktiviteter som sittgymnastik, sång med levande musik och promenader. Vi har också tillgång till en buss som vi gör utflykter med.

instagram logo.jpgFölj oss på instagram och se våra aktiviteter där!

Måltider

Vi använder oss av Livsmedelsverkets Måltidsmodell för goda måltider. Modellen består av sex steg som alla är viktiga för att våra boende ska må bra av maten och känna matglädje. Måltiderna ska upplevas som goda och trivsamma, så att våra boenden vill samlas kring matbordet. Maten som serveras ska vara näringsriktig och säker att äta. Den ska var hållbar i den aspekten att den bidrar till en hållbar utveckling med bra livsvillkor. 

För att skapa trivsamma måltider arbetar vi med dukningen och att maten serveras på att aptitligt vis. Vid högtider dukar vi extra fint. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver.

På varje våning finns kostombud som tillsammans med omvårdnadspersonalen utformar den enskildes måltidssituation utifrån önskemål.

Vård och omsorg

Den hjälp du får från oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten.

Din kontaktman, och vice kontaktman, har till uppgift att planera, organisera och utföra omsorgsarbetet tillsammans med dig. Arbetet utförs utifrån dina behov, så att du alltid får en personlig, trygg och säker omvårdnad. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska ansvarar för din sjukvård och du har även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut på plats på boendet måndag till fredag. En gång i veckan kommer läkare till boendet.

Här kan du anmäla ditt intresse!

Denna anmälan är till för dig eller din anhörig som vill flytta in på Humana Åsengården.

För dig som är intresserad av att söka jobb hos oss, hänvisar vi till vår Jobbportal där du hittar alla våra lediga tjänster.

Har du eller anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Åsengården?

Kontakta verksamheten