Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Sjöstadsgården i Stockholm

Vi är ett vård- och omsorgsboende för äldre med demensdiagnos eller andra omvårdnadsbehov. På Humana Sjöstadsgården värdesätter vi aktiviteter och arbetar alltid för att du som boende ska känna dig trygg och känna att du kan vara med och påverka din vardag.

  • Trädgård på innergården
  • Tillgång till medicinsk fotvård, frisör och tandläkare
  • Gruppgymnastik
  • Musik och underhållning
  • Silviahemscertifierat
  • Side-by-side cykel

Boendet

Humana Sjöstadsgården har 59 lägenheter fördelat på fyra våningsplan. Alla lägenheter är ljusa och fina med stora fönster och öppen planlösning. Vi erbjuder 32 lägenheter för personer med demenssjukdom samt 27 lägenheter för personer med somatiska omvårdnadsbehov. Lägenheterna har badrum, pentryn, nattduksbord och höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du själv. Trygghetslarm finns i din lägenhet. Varje avdelning har gemensamma utrymmen såsom matsal, kök, vardagsrum och en trevlig balkong.

Aktiviteter

Aktivitetsansvarig arbetar tillsammans med våra aktivitetsombud, sjukgymnast och arbetsterapeut för att skapa en meningsfull vardag för just dig. För oss är det viktigt att du får vara så aktiv som du vill och kan. Vi ordnar dagligen flera olika aktiviteter, som musikunderhållning, allsång, målarcirkel, högläsning, gruppgymnastik eller promenader i Sjöstaden. Aktivitetsplanering finns på varje avdelning. 

Måltider

På Sjöstadsgården är måltiderna en trevlig stund på dagen som vi utformar efter dina önskemål och behov. Maten beställer vi från vårt egna kök på Humana Lillsjö Badväg i Kungsängen. Vi serverar frukost, lunch med dessert och middag samt mellanmål däremellan. Önskar du vin eller andra alkoholhaltiga drycker köper du dessa själv. 

Silviahemscertifierat boende

Humana Sjöstadsgården är ett Silviahemscertifierat boende, vilket betyder att all personal genomgått utbildning inom demensvård. Syftet är att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga. Utbildningarna och certifieringen ges av Silviahemmet. Certifieringen är giltig i 3 år med årliga uppföljningar och kan sedan förlängas genom kompletterande utbildning av personalen. 

Läs gärna mer om certifieringen och Silviahemmet.

Silviahemscertifiering 2020-2023.png

Vård och omsorg

Vi utgår från en personcentrerad vård och omsorg där du som boende står i fokus. När du flyttar in på Sjöstadsgården får du en kontaktperson. Du och din kontaktperson upprättar tillsammans en genomförandeplan som beskriver hur du önskar att vården och omsorgen ska utformas. Kontaktperson, sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut arbetar i team med dig för att tillgodose att du får en personcentrerad vård- och omsorg utifrån ett helhetsperspektiv. Du har regelbunden tillgång till medicinsk fotvård, hårfrisör, tandläkare och tandhygienist.

Personalen

Med ca 70 medarbetare har Sjöstadsgården en mångfald och vidd av kompetenser och erfarenheter. När du bor på Sjöstadsgården har du en kontaktman som är vårdbiträde eller undersköterska. Kontaktmannen arbetar i team med omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast för att ge dig en god och trygg omvårdnad.

Här kan du anmäla ditt intresse!

Denna anmälan är till för dig eller din anhörig som vill flytta in på Humana Sjöstadsgården.

För dig som är intresserad av att söka jobb hos oss, hänvisar vi till vår Jobbportal där du hittar alla våra lediga tjänster.

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Sjöstadsgården?

Kontakta verksamheten

Flytta in på Humana Sjöstadsgården

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du är beviljad en plats på ett särskilt boende. Här nere ser du steg för steg i inflyttningsförfarandet.

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndshandläggare på kommunen.

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndshandläggare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.