Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people are sitting and talking in the living room
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Hägerneholm – nytt äldreboende i Täby

Under våren 2023 öppnar Humana ett nytt äldreboende i Arninge, Täby. Här kommer vi att erbjuda trygg omsorg dygnet runt i en modern och hemtrevlig miljö. Du som har ett biståndsbeslut om särskilt boende (även kallat äldreboende eller vård- och omsorgsboende) kommer kunna välja att flytta in hit i mån av plats när vi har öppnat.

  • Demensvård & somatisk omvårdnad
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Inglasade balkonger
  • Gym & rehab
  • Takterrass, växthus & trädgård
  • Miljöcertifierad byggnad
  • Komfortkyla och sedumtak
  • Laddstationer för elbil
  • Wifi i hela huset

Om boendet

Humanas äldreboende i Arninge, Täby kommer att erbjuda 90 moderna lägenheter. Varje avdelning består av tio lägenheter och har ett gemensamt kök/matsal, vardagsrum och i flesta fall en gemensam balkong. Boendet kommer även att ha en gemensam samlingssal där man kan hålla i större aktiviteter som till exempel filmvisning. Här finns även ett aktivitetsrum, gym/rehab, ett flertal samvarorum, takterrass, växthus samt trädgård. 

I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, sänggavel med inbyggd belysning samt en vägghängd TV. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Alla Humanas nybyggda äldreboenden har komfortkyla vilket säkerställer en behaglig temperatur i huset året om. Vårt sedumtak ger dessutom ett effektivt skydd soliga dagar och en bra isolering som hjälper till att hålla kylan ute på vintern. Humanas belysningslösning styrs helt automatiskt och stöttar dygnsrytmen för den äldre. Till exempel betonas belysningen mot den gemensamma matsalen på avdelningen vid måltider och dämpas framåt kvällen med ett starkare ljus mot lägenheterna för att signalera kvällstid. Sänggavel med belysning ingår i varje boenderum.

På två av våra parkeringsplatser finns det laddstationer för elbil.

Aktiviteter

Boendet är anpassat för dig som har någon form av demenssjukdom såväl som för dig med ett somatiskt omvårdnadsbehov. Aktiviteter och rehab erbjuds utifrån varje boendes individuella behov.

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Njut av att umgås i de gemensamma vardagsrummen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. I trädgården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Mat & Måltider

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. 

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Se film från Sockerstans äldreboende i Staffanstorp.

Se film från Lillsjö Badväg i Kungsängen.

Intresserad av att flytta in?

Är du intresserad av att bo här?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). I Täby kommun får du som har ett beslut om särskilt boende själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Bor du redan på ett äldreboende, kan du alltid välja att flytta till ett annat om det finns lediga lägenheter.

För tillfället finns det ingen möjlighet att ställa sig i någon kö, men när vi har möjlighet att ta emot inflyttningar kommer vi att bjuda in till visningar som vi bland annat kommer att annonsera om här på vår hemsida och i lokalmedia.

Vill du redan nu anmäla ditt intresse, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig när är aktuellt att visa runt på boendet. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Läs hur du ansöker om äldreboende (Vård- och omsorgsboende) på Täby kommuns hemsida.

Intresseanmälan Täby

Hur hörde du talas om boende?
Jag är intresserad av att bli kontaktad angående:

Kontakta oss