Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
A staff member is sitting and conversing with an elderly person at the accommodation
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Högalid i Trelleborg

Högalid är ett modernt och tryggt äldreboende, beläget i ett mysigt villaområde i norra Trelleborg. Ett personligt boende med närhet till naturen, god kommunikation, jourbutik, med mer.

Om boendet

Högalids äldreboende består av 40 stycken hemtrevliga lägenheter, uppdelat på två plan och fyra avdelningar. På varje avdelning finns ett gemensamt kök med ljusa matsalar för trevliga måltider och vardagsrum som bjuder in till samvaro. Från matsalarna kan du direkt gå ut på den stora terrassen eller innergården. På gården kan man följa årstiderna och dess blomning. 

När du flyttar till Högalid flyttar du in i en egen lägenhet. Varje lägenhet är drygt 30 kvm stora, har ett eget litet pentry med kylskåp, garderob samt en höj -och sänkbar säng.

På boendet jobbar verksamhetschef, gruppledare, undersköterskor och vårdbiträden. Du som bor här har även tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för boendets aktiviteter som alltid utgår från de boendes önskemål. Bingo är en ständigt återkommande favorit som ger många glada vinnare. Det blir också många promenader i närområdet och utflykter under vår- och sommarmånaderna. Veckans aktivitetsschema anslås på varje avdelning och på den digitala informationsskärmen vid boendets entré. För anhöriga eller de som vill kan man följa oss på Instagram (humana_hogalid) där vi lägger upp bilder från vardagen och våra aktiviteter. 

På entréplan finns vår aktivitetslokal Träffpunkten och en frisörsalong för boendet. 

Kontakta oss