Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana Åby Ängar i Vallentuna

Humanas äldreboende Åby Ängar är ett nytt modernt och hemtrevligt äldreboende i Vallentuna. Här får du trygg omsorg dygnet runt i vackra omgivningar. Njut på takterrassen, påta i växthuset eller träna i gymmet. Här finns något för alla.

  • Bemannat dygnet runt
  • Balkong eller uteplats på varje avdelning
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Gym & rehab
  • Takterrass & växthus
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Om boendet

Äldreboendet kommer att erbjuda 60 lägenheter. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum och kök/matsal. På de översta två boendeplanen har varje avdelning både en öppen balkong och en inglasad balkong. På markplan har den ena avdelningen en öppen balkong och en öppen uteplats. Den andra avdelningen på markplan har en öppen balkong och en inglasad uteplats.

Boendet har stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, aktivitetsrum, rehab och takterrass.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 31 kvadratmeter. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, handikappanpassat badrum, en TV och en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

Boendet kommer att utrustas med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen.

För att få flytta in på Åby Ängar så krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på takterrassen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. På innergården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Take on a building that shows a roof terrace

Mat & måltider

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi firar högtider med traditionella rätter.

Intresserad av att flytta in?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). I Vallentuna blir man placerad där det finns en ledig plats och efter kommunens rangordning. Kontakta oss gärna när du har fått ett beslut om särskilt boende eller inför en ansökan. Vi erbjuder visning i mindre sällskap eller en digital visning. Vill du anmäla ditt intresse eller har frågor om boendet, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

 

Här kan du anmäla intresse

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om boendet?

Denna anmälan gäller endast dig som är intresserad av att flytta in eller komma och titta på boendet. För att få flytta in på boendet krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

För arbetssökande hänvisar vi till vår jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. 

Kontakta oss