Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
A house with a fence in front of a building
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Åby Ängar i Vallentuna

Humanas äldreboende Åby Ängar är ett nytt modernt och hemtrevligt äldreboende i Vallentuna. Här får du trygg omsorg dygnet runt i vackra omgivningar. Njut på takterrassen, påta i växthuset eller träna i gymmet. Här finns något för alla.

  • Bemannat dygnet runt
  • Balkong eller uteplats på varje avdelning
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Gym & rehab
  • Takterrass & växthus
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Om boendet

Humana Åby Ängar är ett modernt och hemtrevligt äldreboende med trygg omsorg dygnet runt. Boendet erbjuder 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum och kök/matsal. På de översta två boendeplanen har varje avdelning både en öppen balkong och en inglasad balkong. På markplan har den ena avdelningen en öppen balkong och en öppen uteplats. Den andra avdelningen på markplan har en öppen balkong och en inglasad uteplats.

Boendet har stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, aktivitetsrum, rehab och takterrass. Boendet är även utrustat med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen.

Humana Åby Ängar ligger nära både Roslagsbanan och centrum. I trädgården finns det trevliga sittplatser, odlingsbänkar och utrymme för kortare promenader. På översta plan finns både en inglasad och en öppen takterrass och på den öppna takterrassen finns det även ett växthus.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 31 kvadratmeter. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, handikappanpassat badrum och en TV. Varje lägenhet har även en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast, lokalvårdare, servicepersonal, gruppledare och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats dagtid och därefter tar ett mobilt sjukskötersketeam vid. Vi samarbetar med läkarorganisation som kommer till boendet 1-2 gånger/vecka.

Våra medarbetare samarbetar och kompletterar varandra väl, både kompetens- och personlighetsmässigt.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för såväl kropp som själ. Aktivitetsansvarig på boendet ansvarar tillsammans med aktivitetsombuden för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål och förmågor. Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök, vid födelsedagsfiranden eller gemensamma högtidsmåltider. Aktivitetsrummet används för gruppaktiviteter, pyssel, studiecirklar och hantverk. 

Mat & måltider

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi firar högtider med traditionella rätter.

Intresserad av att flytta in?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). I Vallentuna blir man placerad där det finns en ledig plats och efter kommunens rangordning. Kontakta oss gärna när du har fått ett beslut om särskilt boende eller inför en ansökan. Vi erbjuder visning i mindre sällskap eller en digital visning. Vill du anmäla ditt intresse eller har frågor om boendet, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig!

Läs mer om hur du ansöker om biståndsbeslut på Vallentuna kommuns hemsida.

 

Här kan du anmäla intresse

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om boendet?

Denna anmälan gäller endast dig som är intresserad av att flytta in eller komma och titta på boendet. För att få flytta in på boendet krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

För arbetssökande hänvisar vi till vår jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. 

Kontakta oss