1. Du är här: Varberg – Humana Vidhöge
Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Vidhöge i Varberg

Vidhöge är ett särskilt boende i Veddige i Varbergs kommun. Vidhöge ligger i närheten av ett trevligt villaområde, Ramstorps gård och Ramstorps förskola. Det ligger vägg i vägg med vårdcentral och apotek och är omgivet av vackra grönområden.

Boendet

Vidhöge består av 20 lägenheter fördelat på två avdelninger samt en stor altan för samvaro under sommarmånaderna. Vi har ett gemensamt kök/allrum och varje avdelning har mindre gemensamhetsutrymmen. Varje lägenhet har spis, kyl och egen altan.

Runt boendet finns en trevlig asfalterad stig där man lätt kan gå med rullstol och rullator. Längs med stigen finns trevliga bänkar där man kan slå sig ner en stund och vila. Vi har flera lättillgängliga uteplatser. Vår största altan ligger skyddad i lä med markiser, vilket gör att vi kan förlänga säsongen och sitta ute längre in på sensommaren och hösten.

Vi planterar olika bär som våra boende själv kan plocka. Vi brukar även odla tomater och olika växter.

Aktiviteter

Gemensamma aktiviteter ordnas varje vecka, som till exempel gymnastik, olika diskussionsämnen, sång och bingo. Minst en gång i månaden bjuder vi in någon som underhåller med sång och musik. Detta planeras av aktivitetsansvarig personal som gärna tar emot förslag. Utevistelse sker till stor del på vår underbara altan eller genom promenader i närområdet.

Varannan vecka kommer Veddiges präst hit och håller gudstjänst och vi har även sändning direkt från Veddige kyrka varje gudstjänst. Ibland tar personalen med sig sina djur till Vidhöge, något som är väldigt populärt då många boende själva bott på landet och omgett sig med egna husdjur. Vi får även besök av en vårdhund en gång i veckan.

Mat & dryck

På Vidhöge arbetar vi för att skapa en god måltidsupplevelse för våra boende. Därför följer vi FAMM-modellen (The Five Aspect of Meal Model) vilket innebär att vi tänker på de fem olika aspekterna: rummet, mötet, maten, styrsystemet och atmosfären för att skapa en trevlig stund under måltiderna.

Huvudmålen levereras av Dafgård och tillreds av oss på boendet. Vi har även möjlighet att tillreda enklare rätter själva. Alla boende är med och bestämmer vilka rätter vi ska beställa och det finns alltid allternativ om det är något man tycker mindre om.

Vid måltiderna samlas vi alla i den gemensamma matsalen där vi dukar upp fint och personalen serverar maten. Personal sitter med under måltiderna om det skulle vara någon som behöver hjälp. Självklart har du även möjlighet att äta i din egen lägenhet.

Vård & omsorg

För att du ska bibehålla dina funktioner arbetar vi utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör själv det du kan och vi stöttar dig med resten. Det du kan och orkar utföra själv uppmuntrar vi dig också att göra själv. Ansvaret för din sjukvård har vår sjuksköterska och det finns en läkare från vårdcentralen kopplad till oss som du har möjlighet att lista dig hos. Du har även tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut.

Varje boende har en egen kontaktperson som ansvarar för att den boendes behov är tillfredsställda.

Vår vision är att alla har rätt till ett bra liv och tillsammans med våra ledord glädje, engagemang och ansvar genomsyrar det alla aspekter i den omvårdnad som vi ger våra boende.

Kvalitetsdeklaration

Vår kvalitetsdeklaration för Vidhöge 2016 härleder ur vårt kvalitetsarbete.

Läs mer

Kontakta oss