Hem 0470-10160 Verksamhetschef
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

God Jul och Gott Nytt År

Publicerad: 2021-12-21

Nyheter från Södra Järnvägsgatan – December 2021

Aktiviteter
Vi har varit iväg med Kamprad bussen till både kosta julmarknad och till  Ikea Musset .

Våra fantastiska medarbetare ordnade också med Nobel middag för alla våra kunder. Här bjöds det på 3 rätters middag med linnedukar och vackra servetter.

Flera av våra kunder önskar ibland något gott och starkt att dricka så som vin eller likör. Vi tillhanda håller inte detta utan det får var och en av kunderna hålla med själva. Ni som anhöriga får gärna köpa till era närstående om de önskar detta.

Vi har även haft boende råd där vi tar vara på kundernas önskemål utifrån våra möjligheter.


Corona
Viktigt att tänka på i och med smittläget av Corona

Vi vädjar till er anhöriga att inte besöka våra äldreboenden om ni har minsta förkylningssymptom, även om ni testat negativt för corona. Blir de äldre smittade av en ”vanlig” förkylning innebär det att de måste isoleras och smitt-testas, vilket i sin tur påverkar hela verksamheten. I förebyggande syfte ber vi er alltid bära munskydd vid besök, finns att få i entrén.

Vi ber er också att respektera våra BESLUT för att besöka oss. Ni måste vänta till att personalen kommer och möter er. Ni får ABSOLUT inte lämna er närståendes lägenhet under tiden ni är på besök. Personalen följer er ut och ni påkallar hjälp genom att trycka på larmet.

Använd munskydd även inne hos er närstående.

Vi är måna om de boende och vår personal och önskar att vi alla får fira jul- och nyårshelger friska med möjlighet till lediga dagar. Tack för visad respekt.


Brukarundersökning i januari – viktigt för boende och anhörig att fylla i
Socialstyrelsen skickar varje år ut en enkät för alla över 65 år som har äldreomsorg på särskilda boenden och med hemtjänst, för att kunna mäta kvaliteten i utförandet. Vi uppskattar att ni tar er tiden att fylla i enkäten vilket är viktigt för oss på Humana! Detta för att vi i vår tur ska kunna utveckla och förbättra verksamheten.


Du vet väl vart du vänder dig med frågor och synpunkter? 
På Humana uppskattar vi när boende och anhöriga vill vara med och utveckla och förbättra Humanas verksamheter. För att lämna beröm, förbättringsförslag eller klagomål finns det en ”Tyck till om oss” folder på alla Humanas verksamheter. Det går även bra att lämna synpunkter via vår hemsida på www.humana.se/synpunkter eller direkt till exempelvis verksamhetschefen.


Besök våra webbsidor
Gå gärna in på våra boendesidor och följ ditt boende. Vi har anhörigportaler där vi lägger upp veckans menyer, veckans aktiviteter, nyheter och för egna regier har vi även egna instagramkonton som går att följa. Se exempel, följ länken: https://www.humana.se/bjorno Gå sedan in på ”Livet på Björnö”.


Övrig information
Humana övertar två äldreboenden i Kalmar

Den första december, tog Humana över äldreboendena Liljan och Ståthållaren i Kalmar. Liljan har 18 lägenheter och Ståthållaren har 16 lägenheter. Båda boendena har en gemensam verksamhetschef. I april flyttar verksamheterna till ett helt nybyggt äldreboende, Atlasvägen i Kalmar. Vi är glada över att välkomna personal och boende på Liljan och Ståthållaren till Humana! Det innebär att vi idag har tre äldreboenden i Kalmar.

Vi önskar alla boenden och anhöriga en riktigt god jul!

  1. Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg
  2. Med vänlig hälsning

Jeanette & Lina  med personal

God Jul och Gott Nytt År