Hem 0470-10160 Verksamhetschef
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
A kitchen with a sink and a mirror
Tillbaka till Livet på Södra Järnvägsgatan

Alla har rätt till en näringsrik och hälsosam kost samt en trevlig och rofylld måltidsmiljö. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver.

Här nedan kan du se veckans meny. Med reservation för eventuella ändringar eller specialkost. Ibland beställer kostansvarig en annan rätt. 

Vecka 19

Måndag 9 maj
Lunch: Korvgryta med dill och pepparrot, potatismos och kokta grönsaker
Efterrätt: Pannacotta
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt

Tisdag 10 maj
Lunch: Kokt lax med citronsås, pressad potatis och gröna ärtor
Efterrätt: Fruktsallad med grädde
Middag: Köttfärspaj, crème fraiche och gurkstavar

Onsdag 11 maj
Lunch: Kålpudding, kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Ost- och skinkomelett med tomatklyftor

Torsdag 12 maj
Lunch: Stekt korv, potatismos, ketchup och senap
Efterrätt: Fruktcocktail med grädde
Middag: Champinjonsoppa med smörgås

Fredag 13 maj
Lunch: Wallenbergare, kokt potatis, smält smör, lingonsylt och gröna ärtor
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Risgrynsgröt med mjölk, socker, kanel och smörgås

Lördag 14 maj
Lunch: Boeuf Bourguignon, potatismos och kokta grönsaker
Efterrätt: Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Ugnspannkaka med lingonsylt

Söndag 15 maj
Lunch: Kassler, kokt potatis, stuvad spenat och tomatklyftor
Efterrätt: Brylépudding
Middag: Köttbullesmörgås med rödbetssallad  

Vecka 20

Måndag 16 maj
Lunch: Frukostkorv, stuvade makaroner, senap, ketchup och tomatklyftor
Efterrätt: Nyponsoppa med grädde
Middag: Drumsticks, stekt potatis och bearnaisesås

Tisdag 17 maj
Lunch: Kokt lax med vitvinssås, kokt potatis och kokta grönsaker
Efterrätt: Fruktsoppa med skorpa
Middag: Ägg- och sillsmörgås

Onsdag 18 maj
Lunch: Kycklinggryta med citron och rosmarin, ris och gurkskivor
Efterrätt: Yoghurt med honung och krossade digestivekex
Middag: Köttfärssås, pasta och kokta grönsaker

Torsdag 19 maj
Lunch: Spenatsoppa och ägghalva
Efterrätt: Ostkaka med grädde och sylt
Middag: Kycklingpaj och tomatklyftor

Fredag 20 maj
Lunch: Pannbiff, kokt potatis, gräddsås, stekt lök och inlagd gurka
Efterrätt: Päron i ugn med after eight
Middag: Prinskorv, kokt potatis och stuvad spenat

Lördag 21 maj
Lunch: Örtkalkon, klyftpotatis, äppelsås, äppelmos och tomatklyftor
Efterrätt: Persikohalva med grädde
Middag: Matjessill, kokt potatis och gräddfil

Söndag 22 maj
Lunch: Köttfärslimpa, kokt potatis, champinjonsås och gurkstavar
Efterrätt: Ugnstekta äpplen med glass
Middag: Mannagrynsgröt med jordgubbssylt och smörgås

Vecka 21

Måndag 23 maj
Lunch: Grillkorv, potatismos, senap, ketchup, rostad lök och gurkstavar
Efterrätt: Kräm med grädde
Middag: Ägg- och sillsmörgås

Tisdag 24 maj
Lunch: Panerad fisk, kokt potatis, remouladsås, citronskiva och gröna ärtor
Efterrätt: Citronfromage
Middag: Köttfärssås, pasta och kokta grönsaker

Onsdag 25 maj
Lunch: Fläskköttgryta med senap, ris och kokta grönsaker
Efterrätt: Chokladpudding med grädde
Middag: Pyttipanna, stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag 26 maj
Lunch: Redd grönsakssoppa och smörgås
Efterrätt: Pannkaka med grädde och sylt
Middag: Köttfärspaj, cremé fraiche och gurkstavar

Fredag 27 maj
Lunch: Kycklingfilé, klyftpotatis, rödvinssås och tomatklyftor
Efterrätt: Glassbåt
Middag: Fläskpannkaka, rårivna morötter och lingonsylt

Lördag 28 maj
Lunch: Kassler, kokt potatis, stuvad spenat och kokta grönsaker
Efterrätt: Pannacotta
Middag: Skinka med rotfruktsgratäng

Söndag 29 maj
Lunch: Nötstek, stekt potatis, gräddsås, gelé och pressgurka
Efterrätt: Kladdkaka med grädde
Middag: Janssons frestelse, ägghalva och smörgås

Vecka 22

Måndag 30 maj
Lunch: Isterband, stuvad potatis och inlagda rödbetor
Efterrätt: Fruktsoppa med skorpa
Middag: Raggmunk, stekt fläsk och lingonsylt

Tisdag 31 maj
Lunch: Panerad fisk, kokt potatis, remouladsås, citronskiva och smörslungade gröna ärtor
Efterrätt: Fruktcocktail med grädde
Middag: Ägg- och sillsmörgås

Onsdag 1 juni
Lunch: Kalops, kokt potatis och inlagda rödbetor
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Ugnspannkaka med lingonsylt

Torsdag 2 juni
Lunch: Stekt fläsk, kokt potatis och löksås
Efterrätt: Citronfromage
Middag: Köttfärssoppa, cremé fraiche och kuvertbröd

Fredag 3 juni
Lunch: Köttbullar, potatismos, gräddsås, pressgurka och lingonsylt
Efterrätt: Chokladpudding med grädde
Middag: Prinskorv, kokt potatis, stuvad spenat occh tomatklyftor

Lördag 4 juni
Lunch: Biff alá Lindström, kokt potatis, gräddsås, inlagda rödbetor och inlagd gurka
Efterrätt: Ugnstekta äpplen med glass
Middag: Kycklingpaj med tomatklyftor

Söndag 5 juni
Lunch: Fläskkarré, potatisklyftor, äppelsås och gröna ärtor
Efterrätt: Päron i ugn med after eight
Middag: Matjessill, kokt potatis och gräddfil

Vecka 23

Måndag 14 februari
Lunch: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås, lingon och inlagd gurka
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Tomatsoppa och smörgås

Tisdag 15 februari
Lunch: Kroppkakor med smält smör, lingonsylt och rårivna morötter 
Efterrätt: Frukt
Middag: Spagetti och köttfärssås

Onsdag 16 februari
Lunch: Wallenbergare med potatismos, smält smör och gröna ärtor 
Efterrätt: Nyponsoppa och grädde
Middag: Varma mackor

Torsdag 17 februari
Lunch: Grön sparrissoppa  
Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde.
Middag: Grillkorv med potatismos och stekt lök

Fredag 18 februari
Lunch: Pannbiff med stekt lök, kokt potatis och gräddsås
Efterrätt: Frukt
Middag: Grillade kycklingben med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad

Lördag 19 februari
Lunch: Panerad fläskschnitzel med champinjonsås, potatisgratäng och sallad 
Efterrätt: Glass och strössel
Middag: Jansons frestelse, ägghalvor, kalvsylta och inlagda rödbetor 

Söndag 20 februari
Lunch: Örtkalkon med klyftpotatis och gräddsås 
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Risgrynsgröt och smörgås  

Vecka 24

Måndag 21 februari
Lunch: Isterband med stuvad potatis, kokta morötter och rödbetor
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Champinjonsoppa och smörgås 

Tisdag 22 februari
Lunch: Kokt fisk med tomat, svamp och kokt potatis
Efterrätt: Frukt
Middag: Fläskpannkaka, lingonsylt och vitkålssallad

Onsdag 23 februari
Lunch: Köttbullar med makaroner och grönsallad 
Efterrätt: Nyponsoppa och grädde
Middag: Oxpytt med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag 24 februari
Lunch: Ärtsoppa 
Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde.
Middag: Korvgryta med tomat och basilika 

Fredag 25 februari
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis och ärtor 
Efterrätt: Stekta äppelklyftor med kanel och glass eller vaniljsås
Middag: Paj med en klick cream fraiche och tomatsallad

Lördag 26 februari
Lunch: Örtkalkon med klyftpotatis, äppelsås, äppelmos och grönsallad 
Efterrätt: Chokladpudding med grädde
Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle med riven ost och tomat/löksallad

Söndag 27 februari
Lunch: Kotlettrad, potatisgratäng, gräddsås och kokta grönsaker 
Efterrätt: Glass och strössel
Middag: Risgrynsgröt och smörgås  

Vecka 25

Måndag 10 januari
Lunch: Isterband med stuvade potatis, kokta morötter och rödbetor
Efterrätt: Kräm med mjölk
Middag: Champinjonsoppa och smörgås

Tisdag 11 januari
Lunch: Kokt fisk med tomat, svamp och kokt potatis
Efterrätt: Frukt
Middag: Fläskpannkaka, lingonsylt och vitkålssallad

Onsdag 12 januari
Lunch: Köttbullar med makaroner och grönsallad 
Efterrätt: Nyponsoppa med grädde
Middag: Oxpytt med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag 13 januari
Lunch: Ärtsoppa 
Efterrätt: Ostkaka med sylt och grädde.
Middag: Korvgryta med tomat och basilika

Fredag 14 januari
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis och ärtor 
Efterrätt: Stekta äppelklyftor med kanel, socker och glass eller grädde
Middag: Paj med en klick cream fraiche och tomatsallad

Lördag 15 januari
Lunch: Örtkalkon med klyftpotatis, äppelsås, äppelmos och grönsallad 
Efterrätt: Chokladpudding och grädde
Middag: Köttfärsfylld pannkaksrulle med riven ost och tomat/löksallad

Söndag 16 januari
Lunch: Kotlettrad, potatisgratäng, gräddsås och kokta grönsaker
Efterrätt: Glass med strössel
Middag: Risgrynsgröt och smörgås

Kontakta oss