Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
A living room filled with furniture and a large window
Tillbaka till Våra byggprojekt

Vi bygger moderna hus med den nyaste tekniken inom både hjälpmedel, ljussättning och dekoration integrerat i byggnationen. Lägenheterna är fyllda med smarta funktioner och smakfull inredning. I varje lägenhet finns en stor inbyggd garderobsvägg i ek, ett inbyggt kylskåp och ett litet pentry.

Belysningen

Belysning har stor betydelse för välmående och trivsel. Vi använder oss av en belysning som ger ett behagligt sken och kan styras över dygnet för att stödja dygnsrytmen. Till exempel kan belysningen i matsalen förstärkas, samtidigt som den blir svagare i korridorerna när det är dags för måltid. I varje lägenhet finns en sänggavel med inbyggd ljusramp som tänds via en rörelsedetektor på golvet när du kliver upp på natten för att minska risken för att ramla.

Humana vann 2017-års Ljuspris för sin belysning på Humana Södra Centralgatan i Gävle.

Läs mer om projektet i artiklarna publicerade av branschtidningen Ljuskultur:

Ett härlig belyst sovrum på Staffanstorps äldreboende

Gemensamma utrymmen

Vi arbetar med naturmaterial och växtlighet för att skapa en känsla av ro och ge våra gemensamma utrymmen ett hemtrevligt och mjukt intryck. Möblerna i de gemensamma rummen följer samma färgskala och ger en harmonisk känsla. Vi har stora gemensamhetsutrymmen vilket innebär att det finns möjlighet till sociala aktiviteter. Våra kök har en öppen planlösning för en trevlig måltidsmiljö, vilket även ger möjlighet att delta i matlagning och bakning. Vardagsrummet med utgång till stora inglasade balkonger ligger i anslutning till köket för enkel översyn samtidigt som det ger luftighet och rymd. Vi har även aktivitetsrum, spa, gym och samlingssal för att möjliggöra ett varierat liv fyllt av livskvalitet.

Kvinna sitter på bänk i det gröna

Trädgård

Vi utformar trädgården till en blomstrande oas för olika typer av aktiviteter. Trädgården ska uppmuntra till både fysisk aktivitet och avkoppling samt vara tillgänglig för promenader och utevistelse.