Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
En byggnad i ett grönområde
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Björnö i Norrtälje

Humana har öppnat ett äldreboende i Björnö, ett nytt område med närhet till både natur och Norrtälje stad. Du får tillgång till en fantastisk trädgård med växthus, promenadslingor och utegym. Här erbjuds du som boende en meningsfull vardag i en vacker miljö med naturen inpå knuten!

  • Balkong eller uteplats på varje plan
  • Gym & rehab
  • Växthus
  • Samlingssal
  • Stort aktivitetsutbud
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Boendet

Äldreboendet erbjuder 60 lägenheter. Varje avdelning har ett gemensamt kök och vardagsrum och på varje plan finns en gemensam inglasad balkong med infravärme. Boendet har även andra stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, öppen balkong med direkt anslutning från samlingssalen, aktivitetsrum, gym/rehab. I trädgården finns det ett växthus för de som önskar att ägna sig åt plantering.

Boendet är utrustat med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen. I huset har vi komfortkyla som ger en behaglig inomhustemperatur året om.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter stor. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, en taklampa, sänggavel med inbyggd belysning och ett funktionsvariationsanpassat badrum. Det finns en vägghängd TV i varje lägenhet med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

Personal

På Humana Björnö finns det personal på plats dygnet runt. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut, gruppledare, biträdande verksamhetschef och verksamhetschef. Sjuksköterska finns på plats dagtid och vi samarbetar med läkarorganisation som kommer till boendet 1-2 gånger i veckan.

Den hjälp du får ifrån oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. När du flyttar in får du en kontaktman som är vårdbiträde eller undersköterska. Kontaktmannen arbetar i team med omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på den öppna balkongen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. I trädgården finns det ett växthus, sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

 

Intresserad av att flytta in?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende).

Läs om hur du ansöker om biståndsbeslut på Norrtälje kommuns hemsida. 
När du har fått ett beslut, får du själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Kontakta oss om du har frågor eller vill boka en visning. Du kan även fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig! 

Vill du söka jobb hos oss ber vi dig besöka vår Jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. Vi tar endast emot ansökningar via vår Jobbportal.

Intresseanmälan Norrtälje Björnö

Hur hörde du talas om boendet?
Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?

Kontakta oss