1. Du är här: Om Humana

Humana - nordisk omsorgsaktör

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med uppgift att ge människor ett bra liv.

Humana på 3 minuter

Vi är 15 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som varje dag strävar efter att ge bättre livskvalitet åt våra 7 000 kunder och klienter. Våra värdeord engagemang, glädje och ansvar är drivkraften för att ge människor ett bra liv.

7 676 kunder
14 657 medarbetare
6 725 rörelseintäkter
MSEK
391 rörelseresultat
MSEK

Våra verksamhetsområden

Individ & Familj

Humana erbjuder en unik vårdfläta med specialistkompetens. I form av boende, vård och behandling i egen regi. För individer med psykosocial problematik och psykisk ohälsa. Vi erbjuder även särskilda boenden enligt LSS både på entreprenad och i egen regi.

Andel av koncernens intäkter:

34%

Personlig Assistans

Humana erbjuder personlig assistans till personer med funktionsnedsättning med ambitionen att leva ett liv som andra. Kunderna är i alla åldrar och finns runtom i 240 kommuner i Sverige.


Andel av koncernens intäkter:

40%

Äldreomsorg

Humana bedriver äldreomsorg genom äldreboenden, antingen i egen regi eller på entreprenad. Andelen platser i egen regi utgör en snabbt växande del.Andel av koncernens intäkter:

8%

Övriga Norden

I Norge, Danmark och Finland är huvuddelen av Humanas verksamhet inriktad på individ- och familjeomsorg till barn, unga och vuxna. I Norge erbjuds också personlig assistans genom kundval. I Finland erbjuds även tjänster i form av äldreboenden och andra särskilda boenden.

Andel av koncernens intäkter:

18%