1. Du är här: Tillgänglighetsbarometern

Tillgänglighetsbarometern 2018

Tillbaka till humanas initiativ

Soliga dagar och ljumma sommarkvällar firas bäst med en kopp kaffe, en god middag eller ett glas med något svalkande på en uteservering. Men tyvärr gäller detta inte för alla visar årets upplaga av Humanas Tillgänglighetsbarometer. Många personer i rullstol eller med exempelvis rullatorer kommer inte ens in på många uteserveringar. Grundfelet är att varannan kommun i Sverige inte ställer tillgänglighetskrav på uteserveringar.

Tillgänglighetsbarometern är en årlig undersökning som granskar svenska kommuners arbete med att göra samhället tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Den här veckan släpper vi resultatet vi fått för uteserveringar. Hela tillgänglighetsbarometern kommer sista maj.

Tillgänglighet på uteserveringar

Soliga dagar och ljumma sommarkvällar firas bäst med en kopp kaffe, en god middag eller ett glas med något svalkande på en uteservering. Men tyvärr gäller detta inte för alla. Många personer i rullstol eller med exempelvis rullatorer kommer inte ens in på många uteserveringar. Humana begav sig till Södermalm i Stockholm med Annika i täten, för att undersöka tillgängligheten.

Tidigare års barometrar

 

Tillgänglighetsbarometern är en årlig undersökning som granskar svenska kommuners arbete med att göra samhället tillgängligt för personer med funktionsnedsättning.Tillgänglighetsbarometern genomfördes första gången 2010 och tas fram av Humana med expertstöd från andra organisationer. Som också verkar för ökad tillgänglighet i samhället. Till grund för Tillgänglighetsbarometern ligger en enkät som skickats till landets 290 kommuner.