En man och två kvinnor

Prisbelönt jämställdhetsarbete

Tillbaka till en arbetsplats för alla

Under 2018 fick Humana för andra året i rad ta emot det hedervärda AllBrightpriset efter att ha utsetts till börsens mest jämställda bolag. Det är första gången ett bolag vinner priset två år i rad.

Den första nomineringen inkluderade samtliga 47 bolag på AllBrights jämställda börslista. Av dessa svarade medarbetare och vd:ar från 19 bolag på en enkätundersökning med frågor om allt från arbetsmiljö till upplevelser av diskriminering. Efter en grundlig urvalsprocess korades Humana som vinnare.

– Det är makalöst roligt att få vinna för andra året i rad. Vi är väldigt glada över att företagets arbete när det gäller inkludering och mångfald uppmärksammas. Det är hedrande bara att få vara i final med så bra konkurrens. Det här är en ”tävling” där det känns som att alla är vinnare på att fler blir bättre på jämställdhet, säger Humanas vd Rasmus Nerman och tillägger:

– Vi inom Humana är stolta men inte nöjda. Som en av Sveriges största privata arbetsgivare vill vi givetvis också vara en av de allra bästa. Då krävs det att man tar jämställdhet och andra inkluderingsfrågor på allvar.

Amanda Lundeteg, vd på AllBright, gläds åt att fler och fler bolag tar jämställdhet på allvar.

– Vi har aldrig tidigare haft ett mer gediget material, något som gjort urvalet desto svårare. Det är ett tydligt tecken på att allt fler bolag ser jämställdhet som en strategiskt prioriterad fråga, säger hon.

Alla är vinnare på att fler blir bättre på jämställdhet.

Rasmus Nerman, vd och koncernchef