1. Du är här: Vi gör skillnad

Vi gör skillnad

Tillbaka till om humana

vigorskillnad.se redovisar Vårdföretagarna branschfakta och berättar om hjältarna; vanliga myter avfärdas och man sätter fingret på aktuella frågor.

 

En närbild på en ung tjej med långt brunt hår

Eleonoragården

Den högsta vinsten är när en ungdom får tillbaka sin tro på framtiden. Hör Lina Hansen Karlsson berätta om sin resa.

Se film
Illustration på en herrgård. Affisch för "Majken och myterna"

Majken och myterna

Denna gång är det vården och omsorgens medarbetare och de stora rekryteringsbehoven som står i fokus.

Se film
En tecknad bild på en man som sitter bakom ett skrivbord och fem kvinnor som står på andra sidan bordet och lyssnar

Majken och händerna

Filmen tar bland annat upp dubbelmoralen med att säga sig vilja lösa rekryteringsutmaningen samtidigt som man vill driva tusentals populära privata alternativ från välfärden.

Se film

Vad är Vi gör skillnad?

Vi gör skillnad startade som ett upprop inför valet 2014. Nu har det utvecklats till en plattform för att väcka uppmärksamhet och sprida kunskap om privat driven vård och omsorg. Här visar vi hur 14 000 företag och 181 000 medarbetare varje dag bidrar till en modern välfärd. Vi gör skillnad är partipolitiskt obundet.

Varför behövs Vi gör skillnad?

Den privat drivna vården och omsorgen bidrar till högre kvalitet, ökad tillgänglighet och större mångfald. Det är fakta som vi är stolta över. Men okunskap och fördomar om branschen står i vägen för en viktig debatt om vår framtida välfärd. Politiker hotar att fatta beslut som gör det svårt – eller omöjligt – att driva såväl små som stora företag. Det innebär att rätten att välja eller välja bort vårdgivare försvinner för både patienter, omsorgstagare och medarbetare.

Vilka står bakom Vi gör skillnad?

Vårdföretagarna är initiativtagare till plattformen Vi gör skillnad. Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi oavsett driftsform. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag som tillsammans samlar 100 000 årsanställda.

Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Vad vill Vårdföretagarna?

Vårdföretagarna vill att privat driven vård och omsorg ska finnas i hela Sverige och kunna väljas av alla. Vården och omsorgen behöver både offentliga och privata aktörer för att skapa alternativ som passar alla, oavsett behov. Därför måste:

  • Alternativen bli fler
  • Valfriheten vidgas
  • Kvaliteten mätas och redovisas
  • Konkurrensneutralitet och förutsägbara villkor gälla

Läs mer om Vårdföretagarnas medlemskap.

Till vigorskillnad.se