Hem 08-599 299 00 Humanas växel är öppen 8-17.
Vill du bli familjehem? Anmäl ditt intresse här.

Som ett brev från ett barn - föreläsning om familjehem

Hur är det att vara familjehemsplacerad? Hur är det att växa upp med socialtjänsten i släptåg? Hur kan familjehemsföräldrar underlätta? Växjö/Nybro familjehemsvård bjuder in till föreläsning om hur det är att vara barn och bli placerad i familjehem. Föreläsningen riktar sig till dig som är, eller funderar på att bli, familjehem. Vi kan lära oss av andras erfarenheter.

Datum:

Tid: 09.00 - 12.00

Stad: Växjö

Plats: Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7

Anmälan:

Föreläsningen är gratis men anmälan krävs.

Anmälan

Rebecca Svensson är socionom och arbetar som utredare. Hon växte upp med en missbrukande och våldsam mamma och blev placerad första gången som fyraåring. Med ett unikt inifrånperspektiv får vi följa Rebeccas historia från tidig ålder fram till tonåren och höra hur det är för ett barn att växa upp i olika familjer med socialtjänsten som ständig följeslagare. Föreläsningen ger också konkreta råd hur familjehem kan förstå och hantera olika situationer såsom när ett barn ska flytta in och umgänge med biologiska föräldrar. 

Humana kommer att finnas på plats för att prata om familjehemsrollen och berätta om vad vi på Humana erbjuder våra familjehem. Vi bjuder på fika!