Nyheter för familjehem

Hero

Massor av sommartips!

Sommarlovet och semestertider närmar sig med stormsteg och vi vill gärna ge er inspiration och användbara tips.

Det är Familjehemmens dag!

I samband med att vi firar Familjehemmens dag 25 april vill vi ta tillfället i akt och verkligen tacka er för det otroliga arbete ni gör! Baserat på våra värdegrundsord; glädje, engagemang och ansvar vill vi särskilt betona ert fina arbete.

Uppdatering från oss på Humana gällande utredningen - För barn och unga i samhällsvård

I november 2023 presenterades utredningen - För barn och unga i samhällsvård. Av de förslag som presenterats, är det ett flertal som berör familjehemsvården. Vi vill därför informera er om lägesbilden utifrån vårt perspektiv och berätta på vilket sätt vi deltar i denna viktiga debatt.

För 20 år sedan startade en otrolig resa

Det som utgör Familjeforum Stockholms grundstomme är en påminnelse om vad som borde vara essensen i allt socialt arbete. När man ser att något fungerar, så kämpar man för att sprida kunskapen. Med gedigen kompetens har de gjort det i 20 år och fortsätter att göra det än idag. Här berättar Mikael Lannerström och Matilda Gaudras mer om resan.

Att vara behandlingsfamilj i TFCO-metoden

Vad innebär det att välkomna ett ungdom i sitt hem? Hur fungerar vardagen som behandlingsfamilj? Läs om upplevelsen för Johanna och hennes familj.

Ny hjälp för ungdomar med problem

KRONOBERG/ALVESTA. I september startar Humana upp en verksamhet i regionen som hjälper tungt problembelastade ungdomar genom metoden TFCO. En metod som fått medial uppmärksamhet för sina framgångar i behandlingen.