Hem 0771-11 33 11 Ring för placeringsrådgivning och förfrågan
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Vem vill ha en fullvuxen narkoman hemma i TV soffan?

Varmt välkommen till en digital föreläsning om familjehem för vuxna. Hur kom vi på idén? Hur går det till? Hur har det gått? Föreläsare är Olaf Thies, samordnare, samtalsterapeut och TF enhetschef på Humana RSU samt Lars Olsson, socionom och kurator på Humana.

Datum:

Tid: 08.30 - 09.30

Plats: Digital infoträff via Microsoft Teams. Länk skickas ut via mejl

Anmälan:

Anmälan krävs för att länk ska kunna skickas ut.

Anmälan

I över 30 år har Ramlösa Social Utveckling (RSU) arbetat med att placera vuxna missbrukare i vanliga människors hem. Detta var banbrytande då de startade. 

Denna digitala föreläsningen innehåller hur idén om familjhem för vuxna uppkom, hur det går till och framför allt - hur har det gått?

Föreläsningen bygger på tankar om att vi hela tiden behöver ompröva hur vi lyssnar till klienterna samt att vi behöver förstå och acceptera våra egna känslor gentemot klienterna även när dessa inte är så som vi skulle önska att de var.

För några år sedan introducerades Färdighetsträning, en del av Dialektisk Beteende Terapi (DBT), i behandlingsarbetet med mycket gott resultat. 

Om föreläsarna

Olaf Thies, samordnare, samtalsterapeut och TF enhetschef på RSU har över 30 års erfarenhet om familjehem för vuxna. Olaf kommer att berätta hur och varför RSU startade, hur det går till i dagsläget samt varför verksamheten behövs. 

Lars Olsson, socionom och kurator på Humana. Lars kommer att berätta om arbetet med Färdighetsträning, inte bara i förhållande till klienter, utan minst lika mycket i handledning till personalen.