Hem 0771-11 33 11 Ring för placeringsrådgivning och förfrågan
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

INSTÄLLT - Hur upptäcker vi, agerar och förebygger sexuella övergrepp på nätet?

Barn och unga lever i större utsträckning ett digitalt liv, där utsattheten för övergrepp via appar och sociala medier växer och de digitala plattformarna för dessa brott förändras i snabb takt. Vuxenvärlden, såväl föräldrar, skola, socialtjänst och behandlingsinsatser, behöver stöd och verktyg i hur man ställer rätt frågor, förebygger och upptäcker dessa brott.

Datum:

Tid: 09.00 - 12.00

Stad: Örebro

Plats: Tegelbruket, Lertagsgatan 2

Anmälan:

Föreläsningen är gratis men anmälan krävs. Anmäl dig senast 5 mars.

Anmälan

Med ökad kunskap kan vi bättre identifiera, bemöta och behandla barn och unga som har upplevt denna form av övergrepp. Under denna föreläsning kommer polisregion Bergslagens avdelning för IT-brottscentrum (ISÖB) att dela sin bild av hur groomingen ser ut idag, samt hur vi kan upptäcka och förebygga. De delar med sig av sitt arbete med att lagföra dessa brott.

Avslutningsvis kommer Humanas särskilda enheter för flickor att beskriva hur de arbetar rehabiliterande och upptäckande med ungdomar som har utsatts för sexuella övergrepp. Det kommer även att finnas möjlighet att föra dialog kring hur polisen, socialtjänst och HVB-verksamhet kan samverka kring detta brottsområde.  

Föreläsare

Föreläsare är personal från polisregion Bergslagen, regionalt IT-brottscentrum, ISÖB – internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Enheten arbetar med all form av brott relaterade till ISÖB, bland annat grooming.

Innehåll

09:00-09:30 Välkomstfika med smörgås och kaffe

09:30-11:30 Föreläsning

11:30-12:00 Diskussion om vård- och behandlingslösningar mellan gäster och representanter från Humanas verksamheter

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Karin Törnqvist Lind Enhetschef