Hem 0771-11 33 11 Ring för placeringsrådgivning och förfrågan
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Utbildningsdag om psykisk ohälsa och missbruk

Arbetar du inom Socialtjänsten eller Kriminalvården i Kungsbacka, Mölndal eller Härryda kommun? Då är du välkommen på en utbildningsdag hos Humana! Kom och lyssna till en eller flera av våra praktiker som berättar om sina kunskaper & erfarenhet inom respektive område.

Datum:

Tid: 10.00 - 16.00

Stad: Kungsbacka

Plats: Best Western Hotell Hallandia, Storgatan 35, Kungsbacka. Lokal: Gottskär.

Anmälan:

Föreläsningarna är kostnadsfria. Vi kommer bjuda på eftermiddagsfika och kaffe/te. OBS! Anmäl dig senast den 30 oktober.

Anmälan

Denna föreläsningsdag riktar sig till dig som arbetar inom socialtjänst, kriminalvård och SIS i Kungsbacka, Mölndal eller Härryda kommun.

Om föreläsningarna

Första hjälpen till psykisk hälsa - 10.00-10.40 

Första hjälpen till psykisk hälsa är psykiatrins motsvarighet till somatikens HLR- kurser, dvs. hur hanterar jag kristillstånd kopplade till psykisk ohälsa? Föreläsningen ger en inblick i vad utbildningsprogrammet innehåller och varför det behövs.

Föreläsare:

Tobias Widar, instruktör i MHFA och Bitr. Regionchef för Humanas verksamheter i Region Syd.

Samsjuklighet - 11.00-11.45 

Hur fungerar behandling av missbruk vid samtidig psykisk ohälsa? I Humana finns lång erfarenhet av detta och i denna föreläsning delar vi med oss av våra tankar kring hur behandlingsarbetet kan organiseras.

Föreläsare:

Tobias Widar, fil Kand. Behandlingspedagog och Bitr. Regionchef för Humanas verksamheter i Region Syd

Familjehemsvård för Vuxna - 13.00-13.45 

Många förknippar familjehemsvård med barn och unga. Det är dock även framgångsrikt för vuxna. Kom och lyssna till hur vi arbetar med behandling av klienter som är placerade i familjehem och hur det kan vara ett alternativ till institutionsvård.

Föreläsare:

Olaf Thies, behandlingssamordnare på Ramlösa Social Utveckling

Connect - 14.00-14.45 

Connect Vuxen är ett utbildningsprogram för personal som arbetar med boende och/eller behandling för vuxna. Klintas HVB tar emot vuxna med neuropsykiatriska problem i kombination med missbruk och är dessutom världens första certifierade Connect- enhet, lyssna till deras erfarenheter av att arbeta anknytningsbaserat.

Föreläsare:

Charlotte Eklöf, Utbildad socionom. Utbildare och handledare i Connect på Humana

Ångesthantering - 15.00-15.45 

Föreläsningen tar upp grunderna i ångesthantering med syfte att öka förståelsen för vad ångest är, hur vi reagerar på ångest, hanteringsstrategier och hur vi kan hjälpa våra klienter i vardagen.

Föreläsare:

Monica Jönsson, Utbildad behandlingsassistent. Behandlingsansvarig på Klinta

Vid frågor kontakta:

Sandra Rosdahl Nilsson, 072-246 48 32, sandra.rosdahlnilsson@humana.se