Hem 0771-11 33 11 Ring för placeringsrådgivning och förfrågan
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Barn vill berätta om vuxna vill lyssna (i samarbete med Childrens Program)

Varmt välkommen på en digital föreläsning på temat "barn vill berätta om vuxna vill lyssna (i samarbete med Childrens Program)". Föreläsare är Lars Lewerth, projektledare och Helén Olsson, socionom.

Datum:

Tid: 14.30 - 15.00

Plats: Digital föreläsning. Länk skickas ut via mejl

Anmälan:

Anmälan krävs för att länk ska kunna skickas ut. [Kostnadsfri]

Anmälan
Hela familjen påverkas när någon i familjen har problem med missbruk i form av alkohol eller andra droger. Men så ser det inte riktigt ut idag. Inom t.ex. behandlingsvård påstår man sig erbjuda anhörigstöd för hela familjen, men exkluderar de mest sårbara – barnen. Idag har vi närmare en halv miljon barn i Sverige som lever med någon förälder som är beroende. Trots det är det endast en bråkdel ca 1% som får hjälp. En metod som nu håller på att etableras i Sverige är Childrens Program. Ett fyra dagars förebyggande stödprogram för barn 7-12 år som finns på plats under Skåneveckan, startar upp sin utbildning för nya ledare av programmet.
 
Föreläsningens innehåll:
Presentation av ett förebyggande program med ett starkt familjeperspektiv riktat till barn som lever i familjer där det förekommer missbruk och beroende.
 

Föreläsarna är:

Lars Lewerth, projektledare. Lars har sedan 20 år tillbaka arbetat som projektledare med en rad förebyggande insatser inom ramen för alkohol och drogproblematik. Är i grunden radiojournalist med flerårig verksamhet inom Sveriges Radio. Lars har producerat filmer inom preventivt arbete både i Sverige och i USA när det gäller tex rattfylleriproblematiken.

Helén Olsson. Socionom med vidareutbildning i bl a systemteori, närmare 40 års erfarenhet av socialt arbete. Många år inom socialtjänstens olika verksamheter, och inom olika stödgruppsverksamhet för bl a barn i familjer med missbruk och psykisk ohälsa.