Hem 0771-11 33 11 Ring för placeringsrådgivning och förfrågan
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Hedersrelaterat våld och förtryck

Varmt välkommen på en digital föreläsning gällande hedersrelaterat våld och förtryck. Föreläsare är Naska Ismail, behandlingssamordnare på Humana.

Datum:

Tid: 08.30 - 09.30

Plats: Digital föreläsning. Länk skickas ut via mejl

Anmälan:

Anmälan krävs för att länk ska kunna skickas ut. [Kostnadsfri]

Anmälan
Ett av världens största samhällsproblem är våld mot kvinnor och barn. Hedersrelaterat våld och förtryck är ett större och mer omfattande problem än vad många tidigare har trott. Problematiken grundar sig i föreställningar om kön, makt och sexualitet. Problemområdet är invecklat och känsligt och offren är vanligtvis unga och sårbara. Hedersförtryck utmärker sig genom sitt kollektiva uttryck och utövas oftast inte av en enskild man mot en enskild kvinna. Det grövsta våldet är i regel välplanerat och både män och kvinnor utsätts.
 
Föreläsningens innehåll:
  • Att arbeta med yttre och inre skydd
  • Uppbrottsprocessen
  • Sårbarhetsfaktorer hos våldsutsatta

Föreläsare är:

Naska Ismail, behandlingssamordnare på Humana. Naska är certifierad utbildare i metoderna PATRIARK-V2 (bedömning av risk för hedersrelaterat våld) samt SARA-SV/V3 (bedömning av risk för upprepat partnervåld). Har lång erfarenhet av att arbeta med skyddade vuxna, barn samt unga för att stärka deras inre och yttre skydd samt arbeta som skyddskoordinator och gjort skyddsbedömningar.