Hem 073-322 60 11 Frågor? Kontakta metodgarant Cissi Green
Kontakta TFCO! Här hittar du våra uppgifter.

TFCO för unga vuxna

Humana tar nu ett initiativ för att utveckla TFCO-modellen till att även vända sig till unga vuxna med missbruksproblematik i kombination med psykisk ohälsa och kriminalitet. Nu bjuder vi in dig till ett seminarium där vi gärna ser att du som är verksam inom Socialtjänst och Region deltar för att ta del av information kring projektet samt för att föra fram dina tankar kring ur vi skulle kunna anpassa metoden för att på bästa sätt möta målgruppen.

Datum:

Tid: 14.00 - 17.00

Stad: Lund

Plats: Humana, Kalkstensvägen 2, våning 3

Anmälan:

Senast den 20 januari vill vi ha din anmälan.

Anmälan

Låter det intressant? Anmäl dig till seminariet, eller ställ frågor till:

Tobias Widar
tobias.widar@humana.se
070-257 77 27

Om TFCO

TFCO är ett manualbaserat beteendeträningsprogram som vänder sig till familjer med omfattande problem, där situationen är så pass allvarlig att en placering på SIS institution eller HVB är alternativet.

2018 presenterade SBU en rapport som bland annat visade att TFCO minskar ungdomarnas kriminalitet och placering på låst avdelning samt möjligen även minskar narkotikamissbruk, psykisk ohälsa samt förekomst av kriminella kamrater. Studier (gjorda i USA och Danmark) har visat att TFCO är kostnadsbesparande för samhället på både kort och lång sikt.

Nu tar Humana alltså steget att modifiera modellen för att även kunna hjälpa gruppen unga vuxna med omfattande problematik på ett nytt och bättre sätt. Häng med!