För dig som förälder

Tillbaka till ihf

Många föräldrar känner en stor oro för sina barn men vet inte hur de ska nå fram till sina barn eller hur de ska hitta tillbaka till varandra som familj. 

Många föräldrar känner en stor oro för sina barn men vet inte hur de ska nå fram till sina barn eller hur de ska hitta tillbaka till varandra som familj.

Det kan vara svårt för barnet att lyckas i skolan och samarbetet mellan er föräldrar och skolan kan vara konfliktfyllt. En del barn prövar riskfyllda umgängen och aktiviteter och en del isolerar sig. Det är inte ovanligt att föräldrar som påbörjar IHF själva känner sig belastade av sin livssituation och att det påverkar hur man mår.

I IHF finns det ett helt team bestående av samordnare, familjebehandlare och ungdomsbehandlare. Familjebehandlaren är den som främst finns för er föräldrar men som även kommer att arbeta tillsammans med er och ert barn för att ni ska få en bättre kontakt.

IHF-arbetet ska vara kort men intensivt, 6-12 månader är en vanlig behandlingstid. Det innebär att IHF-teamet finns till hands för er familj under en begränsad tid men att vi under denna tid behöver samarbeta intensivt för att kunna nå de mål som ni, ert barn och socialtjänsten satt upp. IHF-teamet arbetar med beredskap och finns tillgängligt för er även under helger och kvällar.

I IHF är vi övertygade om att familjen är den ultimata skyddsfaktorn för de allra flesta människor. Vi jobbar intensivt för att stärka relationer inom familjen och att uppmuntra goda kontakter med andra viktiga personer till exempel släktingar, vänner, grannar och skola.

Kontakta oss

 1. Liv Nilhede Handledare och metodgarant IHF 046-540 20 35
  Anne-Lie Wikström Handledare och metodgarant IHF 08-410 111 29

  Du kan också mejla till:
  ihf@humana.se

 2. Göteborg

  Öppenvård 031-757 93 53

   

  Jönköping

  Mattias Kånåhols Enhetschef

   

  Linköping

  Öppenvård 013-327 24 10

   

  Lund

  Öppenvård 046-540 31 00

   

  Skövde

  Karin Törnqvist Enhetschef (tjänstledig)

   

  Stockholm

  Öppenvård 08-122 057 62

   

  Umeå

  Federico Luna Regionchef Norr
  Carina Söderström Enhetschef

   

  Uppsala

  Öppenvård 018-10 01 99
  Katrin Larsson Teamledare och samordnare

   

  Västerås

   

  Växjö

  Öppenvård 0470-32 20 40

   

  Örebro