Hem 070-092 19 18 Enhetschef Omar Chelly
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

För dig som är ungdom

Tillbaka till Integroprogram

I Integro program bor du i en träningslägenhet med 1-2 rum och litet kök samt badrum med dusch. Lägenheten är möblerad och fullt utrustad. Sakerna är Integro programs och hör till lägenheten.

Du och en ungdomspedagog påbörjar er relation. Ni har daglig kontakt med varandra under den första tiden. Tillsammans går ni igenom ordningsregler, hur du hittar till skolan, affärer, bussar och annat som du behöver.

Ungdomspedagogen kan hjälpa till att handla mat, visa hur tvättstugan fungerar och många andra saker. Du får träffa alla oss som jobbar inom Integro program på orten och även träffa andra killar och tjejer som också bor i träningslägenheter hos oss.

Under den första tiden hjälper ungdomspedagogen dig med ekonomin så att matpengarna verkligen räcker till och så att du inte är utan telefon. Du får också buss- och tågkort så att du alltid kan ta dig till skolan och dina kompisar.

Om du har ett fritidsintresse så är det jättebra. Vi stödjer med medlemsavgifter och annat som du kan behöva för att fortsätta med det. Om du inte har någon aktivitet så kommer du och ungdomspedagogen att hitta någonting som kan intressera dig. Vi har gemensamma aktiviteter då och då. Det kan vara bowling, matlagning eller att någon intressant person kommer och föreläser.

Efterhand som du blir mer självständig tar du över ansvaret för din egen ekonomi. Du kommer att ha tillgång till din egen internetbank och lära dig att betala räkningar o.s.v. Ungdomspedagogen finns hela tiden med dig men ni träffas kanske inte lika ofta efter ett tag. Du kan alltid nå din ungdomspedagog och annan personal via telefon. Så småningom kommer du att själv ta ansvar för läkarbesök, kontakter med myndigheter och skola. Ungdomspedagogen finns alltid till för dig så att du kan fråga om råd, be om hjälp eller för att följa med dig om du är osäker. Om allt fungerar bra för dig, så kommer vi i slutet av Integro program att tillsammans arbeta intensivt för att du ska få en lägenhet med eget kontrakt. Du kommer att få hjälp att skaffa möbler och allt annat som behövs i en lägenhet.

Det är dags att stå på helt egna ben! När vi och socialtjänsten bedömer att du kan klara dig själv med "allting" – då avslutas placeringen och du tar hand om allt på egen hand.


Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta