Hem 0771-11 33 11 Ring för placeringsrådgivning och förfrågan
Sök bland våra enheter Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Humana erbjuder ART-utbildning 2016/2017

Publicerad: 2016-05-24

ART (Aggression Replacement Training) är ett manualbaserat preventionsprogram. För barn och ungdomar med bristande sociala färdigheter Samt problem med utagerande beteende. ART är ett multimodalt program som består av tre fristående men kompletterande komponenter. Social färdighetsträning. Träning i att kontrollera sin ilska och moralträning.

Metoden utvecklades ursprungligen av professor Arnold Goldstein och introducerades i Sverige under slutet av 1990-talet. Under senare år har det utvecklats en skandinavisk modell som benämns AART (Adapterad ART). En bok med namnet «AART - en metode for trening i sosial kompetanse» utgavs i höstas ut på norska Universitetsforlaget. För att öka kompetensen för personal inom Humanas division Barn och unga. Som arbetar i verksamheter. Som använder ART som en del av sitt behandlingsarbete vill vi härmed erbjuda utbildning i metoden. 

I mån av plats kommer vi ha möjlighet att erbjuda utbildningen även för verksamheter utanför Humanas organisation.

Kursledare och lärare

Kursen leds av leg psykolog och leg psykoterapeut Bengt Daleflod, Uppsala, med team. Bengt har arbetat med ART-metoden i mer än 20 år och leder ART-utbildningarna för Statens Institutionsstyrelse, SiS.