Hem

Kontaktuppgifter

53 placerade barn på 36 år – ”Det kommer att bli tomt”

Publicerad: 2021-12-03

Efter 36 år och 53 barn har makarna Ann-Britt, 68, och Lars Gustavsson, 71, bestämt sig för att gå i pension som familjehem. - Åldern börjar ta ut sin rätt, skrattar Ann-Britt, men nog kommer det att bli tomt i huset!

I veckan skrev Skaraborgs läns tidning om Ann-Britt och Lars som efter 36 år som familjehem nu går i pension. Hur det kom sig att de blev familjehem en gång i tiden minns de knappt. De hade själva fyra barn, den yngsta bara ett år gammal, när de tog emot det första barnet. Sedan dess har det passerat sammanlagt 53 barn. 

Trots pensionering finns engagemanget kvar och de hoppas på att kunna fortsätta samarbetet med Humana. 
En gång i månaden kommer en liten flicka på tio år som får komma så länge det finns behov av det.
- Kanske kan jag hjälpa till handledning för att stötta nya familjehem berättar Ann-Britt.

På Humana i Skövde är man tacksamma för makarnas insats. Behovet av familjehem är stort, att ta emot så många barn under så många år är helt fantastiskt konstaterar Ida Emstedt, Familjehemskonsulent på Humana i Skövde.
- Det är stort att de efter så många år har kvar sitt engagemang och ger så mycket av sig själva till de placerade barnen.

Läs artikeln i sin helhet här. 

Är du intresserad av att bli Familjehem?
Humana söker fler familjehem. De tar emot barn, ungdomar eller vuxna som behöver bo i en annan familj under en kortare eller längre tid. Det finns olika typer av familjehem, beroende på vad just individen har för behov. Behandlingsfamilj är en variant av familjehem.

Läs mer om att bli familjehem här