Ekeliden Villa Åslund

Villa Åslund är ett lägenhetsboende som ligger i Tyringe, ca 1 mil utanför Hässleholm, med närhet till naturen och goda kommunikationsmöjligheter.

 1. Bolag
  Humana
 2. Kommun
  Hässleholm
 3. Ålder
  18 år och uppåt
 4. Kön
  Kvinnor och män
 5. Antal platser
  4
 6. Placeringsform
  LSS

Nils Anderssons gata 4
282 31 Tyringe

Öppna karta

Ålderskategori
 • Vuxen
Ålder
 • Unga vuxna 18-20 år
 • Vuxna 21-65 år
 • Äldre 65 år och uppåt
Kön
 • Både flickor/kvinnor och pojkar/män
Målgrupp övrigt
 • LSS pk2
Boenden
 • LSS
Region
 • Hela Götaland
 • Södra Götaland
Län
 • Skåne
Lagrum och tillstånd
 • LSS 9 § p. 9 - Bostad med särskild service vuxna
Bolag
 • Humana LSS Sverige

Vårt boende

På vår enhet finns det 4 st. lägenheter för kunder inom LSS personkrets 2. Varje lägenhet är modernt utrustad med stor toalett, eget pentry med spis och kylskåp. På villan finns ett stort gemensamhetsrum med soffa, fåtöljer och TV, ett gemensamt kök där man kan välja att äta frukost, kvällsmat och helgmåltider samt en gemensam tvättstuga. Vi har även på kvällar och helger tillgång till att besöka vår egna Snouezelavdelning på daglig verksamhet. Vi har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank m.m. 

Vårt arbetssätt

Alla har rätt till ett bra liv och att kunna leva på ett så självständigt sätt som möjligt, även om man drabbas av en förvärvad hjärnskada. Vi utgår ifrån varje individ, och eftersträvar att tillgodose varje enskilds intresse. Vi jobbar lösningsfokuserat med individuella genomförandeplaner, där de boendes behov och önskemål ligger i fokus. Vi arbetar bl.a. med LAB, Låg Affektivt Bemötande och har även ett utbildningsprogram bestående av tre delar från Neurokompetens i Skåne, för att säkra upp vår kunskap inom förvärvade hjärnskador och få grundläggande kunskaper om hjärnan och dess funktioner.

Vår personal och kompetens

Villan har god bemanning och personal dygnet runt, med vaken natt på natten. Varje klient får en egen kontaktman som säkerställer kvaliteten på den service och det stöd som ges.  Kontaktmannen blir noga utvald i samråd med klienten. Grundläggande utbildning hos oss, är bl.a. omvårdnad, barn- & fritid alt. personlig assistentutbildning. Tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar ingår även i vårt uppdrag.

Vi ger dig "det lilla extra"

Vår värdegrund glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete. Att umgås är viktigt! En fikastund med guldkant ger energi. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se, vilken mat som önskas och vilka aktiviteter som ska genomföras, helt utifrån individuella önskemål och behov. På helgen blir det ofta en bra film samt någon sorts utfärd. Det är viktigt att kunna behålla sitt nätverk, även om det är på avstånd. Vi använder oss av all ny teknik för att kunna bibehålla kontakt. Vi ser inga svårigheter, utan hittar lösningar för att kunna möjliggöra önskemål.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Placeringskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär