""

Björkviks Aktivitetscenter

Björkviks Aktivitetscenter erbjuder arbetsinriktad sysselsättning för alla som bor på någon av Humanas enheter. Här finns bland annat snickeri, måleri, cykelverkstad, second hand-butik och skapande aktiviteter som textilarbete, smycketillverkning och musik.

Var och för vem?

Björkviks Aktivitetscenter erbjuder arbetsinriktad sysselsättning för alla som bor på någon av Humanas enheter.

Aktivitetscentret ligger på Orupsområdet i Höör. Läget är naturnära med fina promenadvägar runt knuten. Buss stannar precis utanför.

Du är välkommen att titta förbi på studiebesök!

Det här erbjuder vi

Björkviks Aktivitetscenter är ett arbetsinriktat aktivitetscenter. Vi anpassar alla aktiviteter efter dina förutsättningar, behov och önskemål i en anpassad arbetsmiljö.

Här får du möjlighet att kartlägga dina förutsättningar för att delta i olika aktiviteter. Tillsammans med din kontaktperson gör du ett informationsbesök hos oss för att se vilka aktiviteter som du vill ta del av. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du sedan vilka dagar och hur ofta du vill delta i aktiviteter.

Om du har som mål att träna upp din arbetsförmåga kan vi utforma ett program för arbetsträning. Med individuell handledning får du träna på att vara aktiv i anpassade arbetsuppgifter och i en anpassad arbetsmiljö.

Det här är en del av de aktiviteter vi erbjuder:

  • Snickeri och måleri: Här tillverkas allt från små träföremål till större projekt som trädgårdsmöbler. Vi har ett välutrustat snickeri samt en avdelning för måleri.
  • Mekanik: Vi tar emot gamla möbler som vi renoverar eller demonterar. Vi köper in gamla cyklar som renoveras och säljs vidare. Vi lagar även punkteringar och servar cyklar. Vi reparerar hjälpmedel från Humanas enheter och skänker till hjälporganisationer.
  • Kreativt arbete: I vår skapande verkstad arbetar vi bland annat med textil, garn och sömnad. Vi jobbar även med smycketillverkning, betong- och gipsarbete, pärlplattor och ljustillverkning. I vårt musikrum får du tillgång till trummor, keyboard, gitarrer och dragspel.
  • Trädgård och fastighet: Vi har ett växthus där vi odlar blommor, grönsaker och kryddor. Vi klipper gräs åt olika företag i kommunen.
  • Miljörunda: Vi åker runt till alla Humanaenheter i närheten och tar med skräp till återvinningscentralen.
  • Butik: Vi driver en butik där vi säljer våra alster. Där säljer vi också second hand-kläder till våra klienter.

Du är förstås också välkommen bara för att spela sällskapsspel, komma ut i naturen, få sällskap på promenader eller låna en iPad.

Vår målsättning är att du ska uppleva en meningsfull vardag med stimulerande sysselsättning, där du utvecklar förmågan att följa en veckostruktur. Det innebär att klara av att passa tider, följa rutiner och delta i social samvaro. Det ger också möjlighet att förbättra koncentration, minne och uthållighetsförmåga.

Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt, utgår från individens förutsättningar och arbetar förebyggande bland annat genom att kravanpassa. Vi arbetar löpande med att utvärdera och utvecklas för att öka möjligheterna till att individen ska lyckas.

Humanas värdegrund, sammanfattad med värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje genomsyrar verksamhetens arbete.

Personal

På Björkviks Aktivitetscenter arbetar fyra aktivitetshandledare och en behandlingspedagog. Vi har även tillgång till arbetsterapeut. Personalen deltar regelbundet i kompetensutveckling.

Fakta om verksamheten

Ålder
18 år och uppåt
Kön
Kvinnor, Män, Icke-binära
Kommun
Höör
Bolag
Björkviks Vårdhem, 556257-3575
Lagrum och tillstånd
Kontraktsvård, LPT, LRV, LVM § 27, LVU, SoL 7 kap. 1 §, Tillstånd krävs inte för denna verksamhet, Vårdvistelse (Kval § 56)

Kontaktuppgifter till verksamheten

Sanatorievägen 7, 243 95, Höör

Placeringsförfrågan

Minela Zarifovic

Placeringskoordinator

minela.zarifovic@humana.se076-132 17 93

Eva Wickström-Ward

Verksamhetschef

eva.wickstrom-ward@humana.se072-523 67 53