""

Läbyvadsvägen Gruppboende

Läbyvadsvägen är ett gruppboende för dig som omfattas av LSS personkrets 1, samt personer med utmanande beteende och tilläggsproblematik. Vi erbjuder sex fullutrustade tvårumslägenheter i ett lugnt villaområde strax utanför Uppsala precis invid ett fint naturreservat.

Bostaden

Läbyvadsvägens gruppboende ligger i ett lugnt villaområde i Vadbacka, strax utanför centrala Uppsala. Här bor du i en lantlig miljö, bara ett stenkast ifrån Hågadalen-Nåstens naturreservat. Ändå är det nära till butiker och service, bland annat Stenhagen Centrum med butiker, restauranger, gym, curlinghall, bibliotek och apotek. För att ta dig in till Uppsala finns det både stadsbuss och lånecyklar.

I en toppmodern fastighet har vi sex fullutrustade tvårumslägenheter med uteplats och förråd. I gemensamhetsutrymmena finns kök och matsal, för gemensamma måltider och pedagogisk matlagning, vardagsrum med TV och TV-spel, samt pingisbord och ett litet biljardbord. Vi har också en gemensam uteplats.

Du möblerar med eget möblemang men wifi ingår i hyran. Du planerar och lagar dina egna måltider.

Vi bokar gärna in ett eller flera studiebesök och visar runt!

Vilka bor här?

Läbyvadsvägen är ett gruppboende för dig som omfattas av LSS personkrets 1, det vill säga personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi välkomnar även personer med utmanande beteende och tilläggsproblematik.

Så fungerar det att bo här

Hos oss bor du själv i din lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Du bestämmer över ditt boende och din lägenhet, vår roll är att hjälpa till att ordna så att det känns bekvämt och tryggt.

Det viktigaste för oss är att du ska trivas. Därför är vi noga med att ta reda på vad du är bra på, vad du gillar, vilka rutiner som fungerar, vad du behöver hjälp med och vad du vill bli bättre på. På så vis kan vi bygga vardagen på just dina styrkor, skapa rutiner som fungerar och stötta där det finns utmaningar.

Om du önskar det så samarbetar vi gärna med din familj och/eller anhöriga, och de är alltid välkomna för att hälsa på om du vill. Det är viktigt att även de känner sig trygga med boendet, och inte sällan lär vi oss i personalen saker om dina behov och vanor som de känner väl till.

Du och din kontaktman utformar tillsammans en genomförandeplan, så att det är tydligt vilka mål du har. Kontaktmannen fortsätter att stötta med planering, schema och struktur, medan hela personalgruppen stöttar dig i vardagen – allt från att sköta ett hem till att hitta och upprätthålla aktiviteter utanför hemmet. Här ingår även att hålla kontakt med familj samt att hitta och behålla vänner. Vi ger också stöd i sjukvårds- och samhällskontakter.

Vi arbetar med Humanas tre grundläggande metoder: lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). I klartext betyder det att vi jobbar lågmält och förebyggande, och att vi kan förklara aktiviteter och uppgifter på ett visuellt tydligt och strukturerat sätt.

På Humana arbetar vi utifrån ett normkritiskt perspektiv där alla människor har lika värde utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Humanas värdegrund, sammanfattad med värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje, genomsyrar verksamheten och hålls levande genom dagligt ledarskap samt strukturerade diskussioner och övningar med all personal.

Vi erbjuder hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar.

Målet med vistelsen på Läbyvadsvägens gruppboende är att du ska få det stöd som behövs för en meningsfull vardag med goda förutsättningar för att kunna växa och utvecklas, och självständigt klara så mycket som möjligt i livet.

Sysselsättning och aktiviteter

En motiverande sysselsättning är viktigt för att man ska må bra. Vi hjälper till att planera skolgång, praktik eller annan sysselsättning utifrån dina styrkor, intressen och behov. Även regelbundna fritidsaktiviteter gör att du mår bättre. Därför stöttar vi dig i att utveckla en meningsfull och aktiv fritid utifrån vad du har för intressen och förmågor.

Ofta utnyttjar våra boende Humans dagliga verksamhet Palmbladsgatan i närbelägna Fyrislund. Där finns bland annat systuga, trä- och smidesverkstad, ateljé och musikstudio. De driver dessutom en loppis där du kan få jobba. Vi hjälper till med logistiken till och från med en egen bil för de som inte klarar att åka buss. Tillsammans med de som vill vara lite mer självständiga busstränar. Vi har även cyklar som man kan låna.

På boendet har vi gemensamma aktiviteter varje dag, som till exempel bakning, pingisturneringar, spelkvällar och temafilmkvällar. Varje lördag äter vi middag tillsammans och varje söndag har vi boendemöten.

Personal

På Läbyvadsvägens gruppboende finns personal på plats dygnet runt med en vaken natt.

Hos oss arbetar både män och kvinnor i olika åldrar och från olika kulturer. All vår ordinarie personal har en grundläggande omvårdnadsutbildning och erfarenhet inom LSS och vissa har en pedagogisk bakgrund. Många av våra vikarier är studenter inom psykologi, pedagogik eller omvårdnad, med lång erfarenhet av att arbeta inom LSS. Personalen genomgår fortlöpande kompetensutveckling, utbildningar och regelbunden handledning.

Fakta om verksamheten

Ålder
Från 18 år
Kön
Flickor, Kvinnor, Pojkar, Män
Antal platser
6
Kommun
Uppsala
Bolag
Humana LSS i Sverige AB
Personkrets
Personkrets 1 (PK1)
Typ av verksamhet
Egen regi

Placeringsförfrågan

Mårten Johansson

Placeringskoordinator

marten.johansson@humana.se070-226 31 66

Midia Soufi

Verksamhetschef

midia.soufi@humana.se073-039 84 38