1. Start
  2. Individ och familj
  3. Sök placering
  4. Palmbladsgatan Daglig verksamhet
""

Palmbladsgatan Daglig verksamhet

Palmbladsgatan är en arbetsinriktad daglig verksamhet för vuxna i LSS PK1. Vi har sex olika inriktningar: ateljé, snickeri, servicegrupp, musikstudio, podd, ateljé och praktik.

Var och för vem?

Palmbladsgatan är en arbetsinriktad daglig verksamhet I en kreativ miljö. Vi vänder oss till dig i personkrets 1 inom LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. På Palmbladsgatan tror vi på ett livslångt lärande och vill skapa en verksamhet där du ges möjlighet att lyckas och förutsättningar att växa.
Vi har flera olika inriktningar att välja mellan.

Ansökan om insats samt val av utförare görs hos biståndshandläggare i din kommun. Om du inte kan eller vill kontakta din handläggare går det även bra att ta kontakt med vår verksamhetschef som kan hjälpa dig med din ansökan.
Vår lokal är uppdelad på två våningar.

Bottenvåningen är främst för dig som har lite mindre stödbehov.
Övervåningen är främst för dig med lite större stödbehov.
Båda våningarna har lunchrum och utrymme för gemensamma fikastunder. Det finns alltid arbetshandledare tillhands.

Det här erbjuder vi

Palmbladsgatan är en arbetsinriktad daglig verksamhet. Här ges du möjlighet att använda dina styrkor, förmågor och intressen i meningsfulla arbetsuppgifter och utveckla din självständighet. Vi utgår från dina individuella behov och förutsättningar och uppmuntrar din aktiva delaktighet.

På Palmbladsgatan tror vi på ett livslångt lärande och vill ge varje individ möjlighet att lyckas och förutsättningar att växa.

Vi erbjuder:

Ateljé: Här arbetar vi med att skapa för försäljning eller beställning till exempel tovade sittunderlag, tygväskor, toarullegömmor, lavendelpåsar, bivaxdukar och reflexfigurer. Du kan välja att arbete med olika typer av hantverk. Du kan sy, virka, sticka och brodera. Vill du så finns även möjlighet att pärla, rita och måla.

Snickeri:
För dig som tycker om att snickra och måla. Här kan du tillverka fågelholkar, lådor i olika storlekar, blomlådor och smörknivar. När du arbetar i snickeriet får du lära dig att använda olika verktyg exempelvis skruvdragare, hammare och stämjärn. Det vi tillverkar är till försäljning eller på beställning.

Servicegrupp: En inriktning för dig som tycker om att vara ute och röra på dig. I servicegruppen arbetar du med att leverera varor till våra boenden, hämta och sortera återvinning. Du kan även arbeta med att skotta snö, planera växter, sköta rabatter och kratta löv. Du hjälper också till att städa och tvätta våra bilar.

Musikstudio:
För dig som är musikintresserad. Här skapar och spelar du musik. Vi erbjuder två inspelningsstudior och ett stort ensemblerum.
I studio finns inspelningsutrustning och musikprogram. Här får du skapa musik efter dina önskemål tillsammans med handledare eller självständigt. Du får möjlighet att göra allt från ringsignaler till fullständiga låtar inom olika genrer. Vi hjälper poddgruppen med att skapa intron och jinglar.
Vårt ensemblerum är utrustat med bland annat piano, gitarr, bas, sångmikrofoner och trummor. Här får du möjlighet att bland annat lära dig spela musik, prova på olika instrument, eller sjunga karaoke.

Podd: Här får du möjlighet att skapa podcastavsnitt från idé till färdig slutprodukt.
Vi skapar poddavsnitt och program efter dina intressen. Här finns en välutrustad podcaststudio med mikrofoner anpassade för podcasts. Vi redigerar avsnitten innan publicering på vår Spotify-kanal, Radio Palmen.
I poddgruppen finns möjlighet att utveckla dina journalistiska förmågor. Inga förkunskaper krävs
Varje fredag tittar vi på film som vi sedan pratar om i podcast-forma. I denna grupp finns det goda möjligheter att samarbeta med övriga kollegor.

Atelje och praktik:
I ateljén på nedre botten skapar vi för försäljning eller beställning till exempel tygväskor, toarullegömmor, lavendelpåsar, bivaxdukar och reflexfigurer. Du kan välja att arbeta med olika typer av hantverk, du kan till exempel sy, virka, sticka och brodera.

Om du inte vill skapa kan du till exempel spela spel, sitta vid dator och umgås andra. För dig som gillar fotografering så åker vi ut till olika platser och fotograferar en dag i veckan.

Arbetspraktik är för dig som har ett långsiktigt mål att hitta ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Vi arbetar med att hitta en individuell placering för dig på ett företag eller arbetsplats.
Inom arbetspraktik får du stöd och handledning från arbetshandledare via telefon eller på plats. Arbetspraktik kan även kombineras men någon av våra övriga inriktningar.

Vi erbjuder våra arbetstagare gemensamma aktiviteter såsom friluftsdagar, afterwork och förstås jul- och sommarfest. Flera gånger om året åker vi i väg för utflykter och kulturupplevelser.

I vårt arbetssätt utgår vi från Humanas tre grundläggande metoder: lågaffektivt bemötande (LAB), som innebär att vi jobbar lågmält och förebyggande, samt tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation för att förklara aktiviteter och uppgifter på ett visuellt tydligt och strukturerat sätt.

Vår målsättning är att du ska uppleva en meningsfull vardag med en utvecklande sysselsättning och social träning.

På Humana arbetar vi utifrån ett normkritiskt perspektiv där alla människor har lika värde utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Humanas värdegrund, sammanfattad med värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje, genomsyrar verksamheten och hålls levande genom dagligt ledarskap samt strukturerade diskussioner och övningar med all personal.

Inom Humanas daglig verksamhet samarbetar många enheter med bland annat praktiska kontakter, kompetensutveckling och erfarenhetsgrupper.

Personal

På Palmbladsgatan jobbar fem arbetsledare med god kunskap om LSS-lagstiftningen, funktionsnedsättningar och problemskapande beteenden. Vi har också tillgång till arbetsterapeut.

I personalgruppen finns kunskap om hantverk, snickeriarbete, musik, studioarbete, konst och fotografering.

Personalen deltar i regelbunden handledning och kompetensutveckling.

Fakta om verksamheten

Ålder
Från 18 år
Kön
Flickor, Kvinnor, Pojkar, Män, Icke-binära
Antal platser
46
Kommun
Uppsala
Bolag
Humana LSS i Sverige AB
Personkrets
Personkrets 1 (PK1)
Typ av verksamhet
Egen regi

Placeringsförfrågan

Mårten Johansson

Placeringskoordinator

marten.johansson@humana.se070-226 31 66

Ida Grenängen

Verksamhetschef

ida.grenangen@humana.se070-285 21 71