Ett lågaffektivt förhållningsätt går rakt igenom verksamheten, oavsett placeringsform. Det har sin utgångspunkt i klientens rätt att finnas till utifrån sina förutsättningar och säkerställer att vi ger ett gott bemötande i vardagen. Många i personalgruppen är utbildade i LAB.
Andra delar av vårt behandlingsupplägg är ESL och MI.
Vi mäter utvecklingen regelbundet genom bland annat SDQ. Dokumentation sker enligt IBIC-strukturen.
På Humana arbetar vi utifrån ett normkritiskt perspektiv där alla människor har lika värde utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Humanas värdegrund, sammanfattad med värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje, genomsyrar verksamheten och hålls levande genom dagligt ledarskap samt strukturerade diskussioner och övningar.
Målet med behandlingen på Rengsjö Vårdcenter är att klienter som flyttar från vårt HVB har uppnått en varaktig beteendeförändring som bidrar till en ökad livskvalitet och en positiv riktning framåt i livet. För särskilt boende är målet att bibehålla och förstärka klientens funktioner.
I god tid inför utslussning görs en långsiktig planering tillsammans med uppdragsgivaren och klienten för att skapa förutsättningar för en bra eftervård. Vi ger alltid förslag som matchar behoven i nästa steg och kan erbjuda andra placeringar inom Humana, vilket möjliggör en kontinuitet vad gäller behandling, personal och terapeuter.
På Rengsjö Vårdcenter finns både HVB och särskilt boende. Det ger möjlighet att kunna skräddarsy individuella lösningar, till exempel med en start i HVB för utredning och sedan placering på särskilt boende.