månadens assistent omslag

Utan assistenter- inget Humana!

Varje månad utser vi en månadens assistent. Alla är välkomna att nominera en assistent som de tycker har det där lilla extra. Vi vill tacka för det otroliga arbete som sker varje dag.

Juni 2024 - nominering

"Mitt barnbarn har en medfödd grav utvecklingsstörning. Han är idag 19 år. Fanta har vårdat honom sedan han var 3 år. De har en fantastisk varm relation. Mitt barnbarn litar fullständigt på henne. Fanta kan tyda alla hans signaler, som han visar med sitt eget språk, det vill säga med kroppsrörelser och med ögonkontakt. Han förstår vad han ska göra beroende på Fanta. Under årens lopp deltar dom i en hel del aktiviteter som simning, Lagunens sinnesstimulering, Tekniska muséet, Scenkonstmuséet, Tom Tits, disco, afrikanska fester med mera.

Fantas tålamod och uthållighet tillsammans med hennes förmåga att ”leka” kärleksfullt med mitt barnbarn, förtjänar att uppmärksammas!"

månadens assistent

Grattis Fanta Sannoh, du är månadens personliga assistent!

– Tusen tack!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Det är många år nu, 16 år och med samma person. Jag började arbeta med kunden när han var 3 år och nu är han 19.

Hur har det varit att följa honom i hans uppväxt?

– Han känner mig väldigt bra, vi har en fin kontakt och han vill vara med mig. Det är faktiskt svårt att lämna honom och så att säga fortsätta med livet när arbetspasset är slut. Ibland känner jag mig som hans andra mamma.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag gillar att jobba med människor och att kunna hjälpa till med saker som människor behöver hjälp med.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Att få hjälpa någon in behöver det. Jag gillar att jobba som personlig assistent, att ge positiv energi och arbeta med en människa. Vi gör saker som att gå ut och promenera, bada och gå på disco.

Vad finns det för nackdelar med jobbet?

– Jag kan inte säga att något inte är bra. Jag känner mig trygg på jobbet och med kunden. Jag är glad!

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Första grejen är att du måste vara snäll, så personen du jobbar med trivs med att vara med dig. Du bör ge mycket energi till jobbet. Om du har något som stressar dig hemma kan du inte ta med det till jobbet. Lämna det hemma och kom med positiv energi.

Tidigare vinnare av månadens assistent