bild på kvinna som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent augusti

Nominering:

Marlene har ett hjärta av Guld och värnar verkligen om personen hon jobbar hos. Hon har koll på allt och är extra noga att allt ska gå rätt till. Hon fixar och sköter allt som andra ibland kanske inte ser. Hon är en klippa med andra ord💖

Grattis Marlene, du har utsetts till månadens personliga assistent!

– Tack så mycket, vad glad jag blir!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Jag har jobbat inom personlig assistans i sex år. Det är tre år för Humana och tre år för ett annat assistansbolag.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag älskar att hjälpa och ta hand om andra människor. Jag är utbildad inom hotell och restaurang och har jobbat med det sedan gymnasiet förutom något år på Dalatrafiks kundservice. Men så kände jag att det var dags för att prova på något nytt.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Det har varit bättre, jag stortrivs verkligen. Det är inte alls samma stress som det är inom restaurangbranschen till exempel. Och även om jag arbetat med människor tidigare så blir det mycket mer personligt när du arbetar i någons hem och så nära inpå.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det är att finnas där för min brukare, hjälpa, underlätta och försöka få fram ljusglimtarna i vardagen. Och glädjen och responsen man får av brukaren när man gjort något bra. Samt känslan när man går från jobbet och känner sig tillfreds med dagen.

Hur får du fram ljusglimtarna i vardagen?

– Ibland kan det bara vara så enkelt att de små sakerna man gör blir ljusglimtarna, som att sitta ute i solen, ta en promenad, åka iväg på äventyr. Min brukare gillar hästar och blommor/ trädgård. Vi delar de intressena och har en fin relation, man får påminna sig själv ibland att hålla det på ett yrkesmässigt plan.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– Jag kan inte komma på någon faktiskt.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Det är att ha tålamod, vara ödmjuk och trygg i dig själv. Sedan gäller det att kunna se sin brukare och försöka se saker ur hans eller hennes perspektiv.